Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hrozný pohľad na pobreží Španielska: Na člne unášanom v mori našli štyri mŕtve telá

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: Getty Images/Adkasai)

MADRID - Na člne plávajúcom pri juhovýchodnom pobreží Španielska našli štyri mŕtve ženy, oznámila v piatok Námorná záchranná služba, ktorá patrí pod španielske ministerstvo dopravy. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Záchranári vo štvrtok neskoro večer dostali hlásenie o člne unášanom v mori približne 11 námorných míľ od španielskeho mesta Cartagena. Španielske médiá pôvodne informovali o štyroch mŕtvych migrantoch severoafrického pôvodu, záchranári na sociálnej sieti X neskôr spresnili, že obeťami boli ženy.

archívne video

Akcia sa realizuje na hraniciach s Maďarskom aj na miestach výskytu cudzincov z tretích krajín (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Španielska polícia uviedla, že posádka sa snažila doplaviť zo severnej Afriky do Španielska, avšak cestou sa jej minulo palivo.

Španielsko je jednou z hlavných brán pre migrantov do Európy. Desaťtisíce migrantov z afrických krajín sa každoročne pokúšajú dostať do Španielska na veľkých člnoch. Do krajiny vlani vstúpilo celkovo 56 852 migrantov bez dokladov, čo je o 82,1 percenta viac než v roku 2022 - najmä v dôsledku rekordného počtu pristátí na Kanárskych ostrovoch. Každoročne počas tejto cesty zahynie niekoľko tisíc migrantov.

Viac o téme: ČlnMŕtveMigrantiŠpanielskoMigrantky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu