Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matka nechala dieťa v rozpálenom aute išla ku kaderníkovi! Malé dievčatko bolo v ohrození života

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TÁBOR - Mestskí policajti v českom Tábore museli zasahovať kvôli plačúcemu dieťaťu. Bolo zamknuté v rozpálenom aute a na priamom slnku. Okno bolo otvorené len na jeden centimeter. Privolaní záchranári odviezli dvojročné dievčatko do nemocnice. Bolo v ohrození života. Ako neskôr vyšlo najavo, matka odišla od svojej ratolesti ku kaderníkovi.

Udalosť sa mala odohrať v utorok na jednej z ulíc v Tábore, informuje portál tn.cz. "Krátko po 13. hodine vyrážala pohotovostná hliadka na Vančurovú ulicu, kde v osobnom automobile sedelo plačúce dieťa upútané v autosedačke," napísala Mestská polícia Tábor na facebook.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

Auto sdieťaťom stálo na priamom slnku. "Vozidlo stálo na priamom slnku a teplota vzduchu v tom čase dosahovala 26 °C. Bolo uzamknuté a okná malo stiahnuté iba o jeden cm. Vzhľadom na to, že približne dvojročné dievčatko bolo v nebezpečenstve ohrozenia života, privolali strážnici okamžite hasičov a zdravotníkov," uviedol policajný hovorca Pavel Šimek.

Nezodpovedná matka sa k autu od kaderníčky vrátila práve v čase, keď hasiči dieťa vyslobodili z prehriateho auta. "Prehriate dievča bolo záchranármi transportované do zdravotníckeho zariadenia," dodal Šimek.

Viac o téme: DieťaRozpálené auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu