Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Putin sa snaží zviesť svoju zodpovednosť za útok pri Moskve na iných, odkazuje ukrajinský prezident

Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: SITA/AP Photo/Roman Koksarov)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa snaží zvaliť svoju vlastnú zodpovednosť za piatkový teroristický útok pri Moskve s najmenej 133 mŕtvymi na niekoho iného, uviedol dnes večer na sociálnych sieťach ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Vyhlásil tiež, že Putin, namiesto toho, aby sa zaoberal svojimi vlastnými občanmi, sa na dlhé hodiny po útoku odmlčal a len rozmýšľal, ako zviesť vinu na Ukrajinu.

Rovnako sa podľa Zelenského Putin snaží zviesť vinu za vojnu na Ukrajine, ktorú rozpútal, na samotných Ukrajincov. "Prišli na Ukrajinu, vypálili naše mestá a snažia sa z toho obviniť Ukrajinu," povedal ukrajinský prezident. Poznamenal tiež, že stovky tisíc Rusov, ktorí teraz bojujú na Ukrajine "by určite stačili na to, aby zastavili prípadných teroristov" vo svojej vlastnej krajine.

Streľba v koncertnej sále

Útočníci v piatok večer rozpútali streľbu v koncertnej sále Krokus City Hall v Krasnogorsku pri Moskve. Podľa ruskej tajnej služby FSB boli ozbrojenci štyria a dnes ráno sa ich podarilo zadržať v Brjanskej oblasti na západe Ruska. Ozbrojenci pri útoku tiež použili horľavú tekutinu, a v koncertnej sále začal požiar, ktorý následne zachvátil veľkú plochu. Pod troskami zrútených častí budovy pritom zostal uväznený neznámy počet ľudí.

Putin dnes v televíznom vystúpení naznačoval spojitosť medzi pravdepodobnými útočníkmi a Ukrajinou, kam sa vraj snažili z Ruska utiecť cez hranicu. K útoku sa predtým prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu