Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MIMORIADNY ONLINE Ukrajinské sily v noci zničili 31 z 34 ruských dronov: Po masívnom údere doteraz naplno neobnovili dodávky elektriny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

MOSKVA - Ukrajinská protivzdušná obrana zničila 31 z 34 dronov, ktorými v noci zaútočili ruské sily, uviedli ráno podľa agentúry Reuters ukrajinské vzdušné sily. Generálny štáb v pravidelnom rannom hlásení uviedol, že za posledných 24 hodín Rusi vykonali 88 raketových a 143 vzdušných útokov a v 92 prípadoch ostreľovali Ukrajinu zo salvových raketometov. Situáciu na Ukrajine sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 758

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 758 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

21:17 Ruský prezident Vladimir Putin sa snaží zvaliť svoju vlastnú zodpovednosť za piatkový teroristický útok pri Moskve s najmenej 133 mŕtvymi na niekoho iného, uviedol dnes večer na sociálnych sieťach ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Vyhlásil tiež, že Putin, namiesto toho, aby sa zaoberal svojimi vlastnými občanmi, sa na dlhé hodiny po útoku odmlčal a len rozmýšľal, ako zviesť vinu na Ukrajinu.

20:47 Situácia na priehrade Dnepro v Záporoží je pod kontrolou a po ruskom raketovom útoku nehrozí žiadne pretrhnutie, uviedlo ministerstvo životného prostredia.

19:43 Útok ruského bezpilotného lietadla na Beryslav v Chersonskej oblasti zranil 2 ľudí.

18:46 Ukrajinská vojenská tajná služba (HUR) v sobotu ostro odmietla slová ruského prezidenta Vladimira Putina o údajnom zapojení Ukrajiny do piatkového teroristického útoku na moskovskú koncertnú sálu. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry DPA.

Tvrdenie Putina, že štyroch páchateľov zatkli počas úteku smerom na Ukrajinu, je "úplne nepravdivé a absurdné vyhlásenie", uviedol v sobotu hovorca tajnej služby HUR Andrij Jusov. "Samozrejme, táto verzia pod náporom kritiky neobstojí," dodal hovorca, ktorého citovala webová stránka Ukrajinska pravda.

18:31 Jadrová elektráreň na Ukrajine je už druhýkrát za deň na pokraji výpadku prúdu.

18:00 Boli zverejnené fotografie skupiny ukrajinských pilotov, ktorí absolvovali jednu z etáp výcviku na lietanie na stíhačkách F-16.

17:15 Vodná elektráreň Dnipro stratila po ruskom útoku tretinu výrobnej kapacity.

16:50 V okupovanom Melitopole ukrajinské odbojové sily zničili ruských okupantov a ich techniku ​​– presné straty sa objasňujú.

15:54 Ruská armáda v sobotu vyhlásila, že na Ukrajine obsadila dedinu Ivanivske, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov od východného mesta Bachmut. Informujeme na základe správy agentúry AFP. "Dedina Krasnoje v Doneckej ľudovej republike bola oslobodená," uvidelo vo vyhlásení ruské ministerstvo obrany. Použilo pritom ruský názov dediny platný do roku 2016.

15:40 Putin obvinil Ukrajinu z prípravy únikovej cesty pre teroristov.

14:11 Útočníci, ktorí spáchali piatkový teroristický útok v Krasnogorsku pri Moskve a ktorých sa všetkých podarilo dopadnúť, sa pokúšali utiecť na Ukrajinu, vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin v dnešnom televíznom prejave k národu. Putin, ktorý pred viac ako dvoma rokmi rozpútal vojnu proti Ukrajine, podľa agentúry TASS tiež tvrdil, že podľa predbežných údajov bola na ukrajinskej strane pre páchateľov útoku chystaná možnosť prechodu hraníc.

13:31 Ministerstvo obrany krajiny uviedlo, že viac ako 60 miliónov GBP bude vyčlenených na pokročilé systémy bezpilotných lietadiel pre Ukrajinu a ďalších 20 miliónov GBP je určených na dodávky systémov protivzdušnej obrany.

13:04 Ruský guvernér potvrdil požiar v ropnej rafinérii Kujbyšev, tvrdí útok dronu.

12:24 Ruské jednotky zaútočili 23. marca ráno na centrum pomoci v dedine v Chersonskej oblasti a zranili troch ľudí, informovala regionálna správa.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinVojna na UkrajineVolodymry Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu