Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fínsko obnoví financovanie Agentúry OSN pre palestínskych utečencov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HELSINKI - Fínsko obnoví financovanie Agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA), oznámil v piatok minister pre zahraničný obchod a rozvoj Ville Tavio. Informuje agentúra Reuters.

Niekoľko krajín vrátane Spojených štátov a Británie pozastavilo financovanie UNRWA pre izraelské obvinenia, že  najmenej desať jej zamestnancov sa zapojilo do útoku Hamasu na Izrael zo 7. októbra.

archívne video

Polícia o aktuálnej situácii s nelegálnou migráciou na Slovensku (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

"UNRWA zlepšuje svoj manažment rizík, teda predchádzanie a dôkladné monitorovanie pochybení. To nám v tomto momente poskytuje dostatočné ubezpečenie, aby sme mohli pokračovať v našej podpore," uviedol Tavio na tlačovej konferencii. Dodal, že niektoré financie pre  UNRWA budú určené práve na manažment rizík.

Okrem Fínska už obnovili financovanie UNRWA ďalšie krajiny vrátane Švédska, Kanady či Austrálie. Niektoré krajiny Perzského zálivu vrátane Saudskej Arábie  financovanie agentúry OSN zvýšili. UNRWA bola založená v roku 1949 a s viac ako 30.000 zamestnancami patrí k najväčším programom OSN. Palestínskym utečencom poskytuje služby vrátane vzdelávania, základnej zdravotnej starostlivosti a humanitárnej pomoci.

Viac o téme: FinancovanieUtečenciOSNFínsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu