Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Medvedev zhodnotil údajný PLÁN Francúzska: Pre vládu v Paríži to bude GILOTÍNA, vojakov im vrátime v truhlách!

Ruský exprezident a podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev Zobraziť galériu (3)
Ruský exprezident a podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev (Zdroj: foto: SITA/Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP)

MOSKVA – Slová, ktoré prednedávnom zazneli z Paríža, sa dostali aj k exprezidentovi, bývalému premiérovi a v súčasnosti podpredsedovi Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrijovi Medvedevovi. Francúzsko je naďalej odhodlané poslať na Ukrajinu vojakov, ktorí by sa zapojili do priamych bojov. Medvedev sa nad touto teóriou len pousmial. Vo svojom vyjadrení však urazil nielen francúzsku armádu.

archívne video

Vysielaniu vojakov na Ukrajinu by sa mala venovať aj Národná rada (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Vojna na Ukrajine mala byť bleskovou akciou, počas ktorej mali ruské vojská obsadiť najväčšie mestá v krajine v priebehu niekoľkých dní, nanajvyš týždňov. Inváziu rozpútala Moskva 24. februára 2022. Odvtedy už prešli viac ako dva roky, Kyjev sa Putinovi nepodarilo obsadiť a Ukrajina sa s pomocou Západu naďalej úspešne bráni. Rusko síce obsadilo prevažne juh a východ ukrajinského územia, ale prezidenta Volodymyra Zelenského sa mu ešte nepodarilo zlomiť. 

Tvrdenia tajnej služby

V poslednej dobe zaznamenali ruskí vojaci na Ukrajine väčšie zisky (obsadenie Avdiivky), na čo sa podľa ruskej tajnej služby už Francúzsko nemohlo len tak pozerať. Z Paríža mali zaznieť vyjadrenia, že sa zvažuje vyslanie vojakov na Ukrajinu. Po prvýkrát by išlo o nový druh podpory pre Kyjev.  

Medvedev zhodnotil údajný PLÁN
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Exprezident Ruskej federácie sa k tomu postavil ironicky, keď povedal, že "s tým súhlasí a páči sa mu to". Reagoval konkrétne na tvrdenie šéfa ruskej rozviedky Sergeja Naryškina, že "Francúzsko sa pripravuje na vyslanie dvetisíc vojakov na Ukrajinu". 

"Pre dobro veci by bolo fajn, keby nespokojní Francúzi poslali pár jednotiek do Banderlandu (Stepan Bandera). Ukryť taký veľký počet vojenského personálu je veľmi problematické, a preto otázka ich systematického ničenia nebude najťažšou, ale mimoriadne dôležitou úlohou," zhodnotil Medvedev na sociálnej sieti Telegram. Stepana Banderu Ukrajinci oslavujú ako hrdinu, ale Rusi ho považujú za fašistu.

Varovanie pre ostatných

O Francúzoch sa Medvedev vyjadril, že na Ukrajine ich nečaká nič iné ako smrť, konkrétne použil slová "masová smrť". Rusi potom doručia do Francúzska "mnoho rakví zo vzdialenej krajiny." Doplnil, že už nikto nebude veriť tomu, že to boli žoldnieri, ktorí si vybrali takýto osud.

Medvedev zhodnotil údajný PLÁN
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Zničenie francúzskych jednotiek bude priorita pre naše ozbrojené sily," pohrozil Medvedev Parížu s tým, že "pre kohútov z francúzskeho vedenia to bude ekvivalent gilotíny", pretože opozícia a rodiny padlých vojakov ich "rozsekajú na kusy". Podľa Medvedeva Francúzsko síce nie je vo vojne s Ruskom, ale tento scenár dal ako príklad, keby sa niektorá krajina rozhodla vyslať na Ukrajinu svoje jednotky. 

Viac o téme: RuskoFrancúzskoMoskvaVojna an UkrajineVyslanie vojskDmitrij medvedev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu