Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tento 15-ročný mladík zomrel na 140 bodných rán: Páchateľom je tínedžer! Nikto nevie, prečo to urobil

Henrik mal na tele 140 bodných rán.
Henrik mal na tele 140 bodných rán. (Zdroj: Polícia)

GÖTEBORG - Henrik (†15) zmizol bez stopy 2. októbra minulého roku v Alingsås, severovýchodne od švédskeho Göteborgu. Policajti a záchranárske tímy po ňom pátrali – a napokon ho 8. októbra našli mŕtveho v neďalekej rieke Säveån. V pondelok zverejnili obžalobu – so šokujúcimi detailmi: Páchateľ bodol mladíka 140-krát!

Zatiaľ nie je známe, prečo k tomuto útoku došlo. Kriminalisti hovoria o „overkill“, keď sa páchateľ nezastaví ani potom, čo obeť už dávno zomrela.

archívne video

Chrapúnstvo v priamom prenose! Namiesto pomoci bezvládneho kolobežkára okradol (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Deň, keď Henrik zmizol, bol deň ako každý iný. Rád hrával ľadový hokej a dokonca chodil do hokejovej školy. Počas zápasu sa však zranil. Jeho otec Mika krátko po Henrikovom zmiznutí informoval: „Na obed sme sa rozprávali o škole. Bol šťastný, že čoskoro bude môcť absolvovať rehabilitácie po zranení. Neskôr odišiel. Keď na druhý deň ráno nebol vo svojej posteli, zavolal som políciu."

16-ročného podozrivého páchateľa zadržali hneď po nájdení tela. Títo dvaja chlapci sa poznali. Pri prvých výsluchoch poprel akúkoľvek účasť na zločine a neskôr sa priznal, že Henrikovi „ublížil“. Vraj v sebaobrane. Bál sa, že Henrik má pri sebe nôž.

Prokurátor Andreas Ekengren v tlačovej správe uviedol: „Vyšetrovanie ukázalo, že títo dvaja sa poznali už predtým a že sa v ten deň dohodli na stretnutí presne tam, kde sa neskôr našlo Henrikovo telo.“ Andreas Ekengren povedal denníku Dagens Nyheter na otázku, či prokurátor rozumie, prečo páchateľ bodol Henrika 140-krát: „Nie, to je pre väčšinu ľudí nepochopiteľné. Dúfame, že dostaneme vysvetlenie počas súdneho procesu."

Prvotné súdno-psychiatrické vyšetrenie ukázalo, že 16-ročný údajný páchateľ mohol mať v čase skutku psychické problémy.

Viac o téme: TínedžerŠvédskoHenrikútok nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu