Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce odhalenie! Muž vtipkoval v televíznej šou: Vyšlo najavo, že ide o sériového vraha, ktorý zavraždil 31 ľudí

Francois Verove (59) znásilnil a zavraždil 31 detí a dospelých
Francois Verove (59) znásilnil a zavraždil 31 detí a dospelých (Zdroj: X/@moutajup)

PARÍŽ – Francúzsky sériový vrah sa objavil v obľúbenom televíznom kvíze a v hlavnom vysielaní. Francois Verove (59), ktorého spájajú s 31 znásilneniami a vraždami v Paríži v 80. rokoch v televíznom kvíze žartoval a odpovedal na otázky za potlesku publika. Nikto netušil o koho ide.

Kvízovej šou „Le monde veut pendre sa place“ (Každý chce zaujať jeho miesto) sa zúčastnil v roku 2019 a spolu s moderátorom žartoval a odpovedal na kvízové otázky. Počas svojho vystúpenia pôsobil uvoľnene a nič nenasvedčovalo tomu, že majú diváci do činenia s bývalým policajtom, ktorý sa skrýval viac ako 30 rokov pred spravodlivosťou, informuje Daily Mail.

Matku skopali na zastávke, česká polícia hľadá pár z videa (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

"Čestný človek" žil s manželkou a deťmi v malej obci na juhu Francúzska

Verove bol opísaný ako čestný člen komunity malej obce na juhu Francúzska, kde žil so svojou manželkou a deťmi. Jeho zlovestná minulosť vyšla najavo až po tom, čo sa v roku 2021 zabil. Jeho najmladšou obeťou bolo iba 11-ročné dievča menom Cecile Bloch, ktoré našli mŕtve v pivnici jednej z parížskych budov. Medzi jeho ďalšie obete patril letecký technik Gilles Politi (38) a nemecká aupairka Irmgard Mueller (20), obaja zabití v Paríži v roku 1987.

Podozrivý bol súčasťou bezpečnostných zložiek v meste 

Ďalšími obeťami mal byť manželský pár, ktorý uškrtil v centre Paríža. V priebehu rokov sa polícii podarilo zistiť, že podozrivý bol súčasťou ozbrojených síl, zodpovedných za vnútornú bezpečnosť, pretože obetiam ukazoval policajný odznak. Po tom, čo sa mu úspešne darilo polícii unikať odišiel do dôchodku a stal sa členom miestnej rady na juhu Francúzska.

Svoju minulosť pred manželkou tajil 30 rokov

Krátko pred jeho smrťou v roku 2021 sa polícii podarilo stanoviť profil DNA útočníka a vyšetrovací sudca vypočúval 750 policajtov, ktorí slúžili v čase spáchania vrážd v Paríži. Jedným z nich bol aj Verove, no ten na výzvu nereagoval a jeho manželka ho pár dní po výzve nahlásila ako nezvestného. Zabil sa v prenajatom byte, kde po sebe zanechal písomné priznanie, v ktorom svojej manželke vysvetlil, že „mal šialený hnev, ktorý z neho urobil zločinca“. „Boli časy, keď som to nemohol vydržať a musel som zničiť, pošpiniť alebo zabiť niekoho nevinného."

V liste sa priznal k všetkým vraždám a uviedol, že po roku 1997 už nespáchal žiaden zločin. Jeho hnev potom údajne dostal „pod kontrolu“. Podrobnosti o vraždách však neuviedol. Po smrti mu polícia odobrala DNA, a vzorka sa zhodovala s genetickým profilom nájdených na niekoľkých miestach činu. Vdova po Verovy uviedla, že nikdy nemala podozrenie, že by jej manžel viedol dvojitý život a znásilnil a zavraždil niekoľko desiatok detí a dospelých.

Viac o téme: VrahVraždaFrancúzskoParížFrancois Verove
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu