Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Reportéri bez hraníc sa obávajú, že známeho novinára z Mexika uniesli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) vyjadrila veľké znepokojenie v súvislosti so zmiznutím známeho mexického novinára Jaimeho Barreru a apelovala na úrady, aby urobili všetko pre to, aby ho našli živého.

Ako v noci na stredu informovala agentúra AFP, predpokladá sa, že novinár bol unesený, a to neznámymi osobami v pondelok popoludní po tom, čo opustil rozhlasovú stanicu v meste Guadalajara, kde pracoval.

archívne video

Výročná správa ICJK je podľa Pavla Szalaia z organizácie Reportéri bez hraníc výkričníkom (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Vyšetrovatelia majú podozrenie, že sa ho násilným spôsobom zmocnili tri alebo štyri zatiaľ neznáme osoby. Svedecké výpovede naznačovali, že najmenej jeden z únoscov mal pri sebe zbraň. V čase svojho zmiznutia/únosu Barrera nemal pri sebe svoj mobilný telefón, čo sťažuje jeho lokalizáciu, doplnila polícia.

Novinárovo auto, ktoré sa o niekoľko hodín neskôr našlo v obytnej štvrti, nevykazovalo žiadne známky napadnutia, dodala polícia. Mexiko je pre novinárov jednou z najnebezpečnejších krajín na svete - od roku 2000 tam bolo zavraždených viac ako 150 novinárov. Väčšina týchto zločinov zostáva nepotrestaná. Barrerova rodina informovala, že novinár nedostal žiadne vyhrážky a nehlásil ani žiadne problémy súvisiace so svojou novinárskou prácou.

Viac o téme: ZmizolMexikoNovinárJaime BarreroReportéri bez hraníc (RSF)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu