Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zrútenie budovy v Libanone si vyžiadalo štyri obete a zranených: Záchranári pátrajú po ďalších

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Hussein Malla)

BEJRÚT - Štyria ľudia zahynuli a traja utrpeli zranenia v pondelok večer pri zrútení budovy v libanonskom meste Šuwajfát južne od Bejrútu. Záchranári prehľadávajú sutiny a pátrajú po ďalších možných obetiach, informuje správa z agentúry AP.

Štvorposchodová budova sa zrútila po niekoľkodňovom daždi. Podľa miestnych predstaviteľov nebola považovaná za bezpečnú a úrady už pred dvoma rokmi nariadili jej evakuáciu. Vlastník budovy napriek tomu prenajímal byty v budove. Väčšina ľudí, ktorí v dome žili, bola občanmi Sýrie, uviedol Raja Zreik z neziskovej organizácie Islamic Health Society, ktorý pomáha pri záchrannej operácii. Podľa Zreika zahynuli pri incidente štyria ľudia.

archívne video

Pátranie po nezvestnom Poliakovi vo Vysokých Tatrách pokračuje už niekoľko dní: Zatiaľ bez úspechu (Zdroj: hzs.sk)

Libanonská štátna agentúra NNA uviedla, že zahynuli dve ženy, jeden muž a dieťa. Zreik pre AP uviedol, že zo sutín vytiahli dve ženy a chlapca a previezli ich do nemocnice. Člen libanonského Červeného kríža uviedol pre miestnu televíziu al-Džadíd, že podľa záchranárov pod troskami budovy je stále 17 ľudí. V Libanone žije približne 805-tisíc sýrskych utečencov, ktorých registruje OSN. Odhaduje sa však, že ich počet v Libanone je omnoho vyšší a pohybuje sa medzi 1,5 až dvoma miliónmi.

Viac o téme: ObeteZáchranáriPátranieZraneníTragédieLibanonZrútená budova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu