Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Izraelská armáda potvrdila, že pri nálete v Libanone zabila veliteľa Hizballáhu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

JERUZALEM - Izraelská armáda vo štvrtok potvrdila, že pri nálete na území Libanonu zabila veliteľa hnutia Hizballáh. Správu sme prevzali z tlačovej agentúry AFP.

Alí ad-Dibs a ďalší dvaja bojovníci boli zabití v stredu neskoro večer "pri presnom vzdušnom útoku lietadla izraelskej armády na vojenskú stavbu Hizballáhu v meste Nabatíja" na juhu Libanonu, uviedla armáda v oznámení. Pri najnovšej sérii útokov izraelskej armády zomrelo desať ľudí, z toho osem civilistov, uviedli oficiálne libanonské médiá a Hizballáh. Ide o najviac civilných obetí pri jednom zásahu Izraela v Libanone od októbra, keď sa cezhraničné prestrelky začali.

Pri raketovej paľbe z Libanonu zahynul jeden jej vojak

Izraelská armáda v stredu oznámila, že pri raketovej paľbe z Libanonu zahynul jeden jej vojak. Zodpovednosť za útok však neprevzala žiadna militantná skupina v Libanone. Izraelská armáda už vo štvrtok dopoludnia informovala, že za posledných niekoľko hodín zasiahla v južnom Libanone desiatky objektov patriacich Hizballáhu. Ide o pozície na odpaľovanie rakiet, budovy a ďalšiu infraštruktúru. Cezhraničná paľba na pomedzí Izraela a Libanonu v čase ofenzívy izraelskej armády v Pásme Gazy vyvoláva obavy z ďalšieho konfliktu medzi Izraelom a Hizballáhom. Naposledy viedli vojnu v roku 2006.

Viac o téme: VeliteľNáletIzraelLibanonHizballáh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu