Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Holandská polícia našla v kôlni rekordné dve tony ketamínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAAG - Holandská polícia zaistila ketamín v hodnote približne 55 miliónov eur. Polícia v piatok uviedla, že ide o najväčší úlovok tejto drogy, aký bol kedy v krajine objavený. Informuje správa agentúry AFP.

Na základe tipu polícia pred dvoma týždňami objavila dve tony ketamínu uložené v škatuliach v kôlni v Muiderbergu východne od Amsterdamu. Polícia v súvislosti s prípadom zadržala 55-ročného muža, ktorý v čase razie žil v týchto priestoroch spoločne s dvomi deťmi. 

archívne video

Polícia zadržala osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Holandsko a susediace Belgicko sa stali hlavnými vstupnými bránami pre dovoz drog do Európy, a to najmä cez prístavy v Rotterdame a Antverpách. Holandské orgány v auguste odhalili viac ako osem ton kokaínu ukrytého na kontajnerovej lodi v zásielke banánov z Ekvádoru. Išlo o najväčšiu zásielku kokaínu v histórii krajiny.

Ketamín nie je nezákonný

Podľa holandských protidrogových zákonov nie je ketamín nezákonný, ale nesmie sa s ním obchodovať ani ho skladovať bez oficiálnej registrácie. Ketamín sa pre svoje otupujúce a halucinogénne účinky používa ako rekreačná droga. Túto drogu môžu lekári používať aj ako anestetikum a vedci skúmajú jeho využitie na liečbu duševných chorôb. 

Na užívanie tejto drogy upriamila pozornosť smrť amerického herca Matthewa Perryho, známeho najmä zo seriálu Priatelia, ktorý v októbri minulého roku zomrel vo svojom dome v Los Angeles na náhodné predávkovanie ketamínom. 

Viac o téme: Polícia KetamínHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu