Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na letisku v Japonsku sa zrazili dve lietadlá: Nikto sa nezranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

TOKIO - Lietadlo spoločnosti Korean Air v utorok narazilo do prázdneho lietadla Cathay Pacific na zasneženom letisku New Chitose pri japonskom meste Sapporo. Pri zrážke sa nikto nezranil, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Do nášho lietadla, ktoré stálo a nemalo na palube žiadnych zákazníkov ani posádku, narazilo lietadlo A330 spoločnosti Korean Air, ktoré práve rolovalo okolo," uviedla spoločnosť Cathay Pacific vo vyhlásení. Dopravca Korea Air potvrdil, že z 289 pasažierov lietadla Airbus A330-300 sa nikto nezranil. Lietadlo sa "dostalo do kontaktu" s lietadlom spoločnosti Cathay o 17.35 h japonského času (09.35 h SEČ) "počas cúvania..., keď sa vozidlo pozemnej obsluhy pošmyklo v dôsledku hustého sneženia".

Japonský ostrov Hokkaido v posledných dňoch zasiahol studený front a úrady vo viacerých mestách vydali výstrahy. V dôsledku hustého snežia bolo v utorok zrušených 46 letov. Pred dvoma týždňami sa zrazilo dopravné lietadlo Airbus A350-900 s lietadlom japonskej pobrežnej stráže na tokijskom letisku Haneda. Zahynulo v ňom päť ľudí a pilot sa ťažko zranil. Z dopravného lietadla evakuovali 379 ľudí, 17 sa zranilo a stroj celkom vyhorel.

Japonská vláda po nehode z 2. januára oznámila sprísnenie protokolov riadenia prevádzky. Podľa nich musí kontrolór neustále sledovať monitorovací systém, ktorý upozorňuje riadiace veže na narušenie vzletovej a pristávacej dráhy.

Viac o téme: LetiskoLietadláJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu