Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dráma na letisku pri švajčiarskom Bazileji: Zatvorili ho pre falošnú bombovú hrozbu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Matthias Balk/dpa via AP)

ŽENEVA - Medzinárodné letisko EuroAirport neďaleko švajčiarskeho Bazileja v nedeľu ráno nakrátko zatvorili a evakuovali z dôvodu bombovej hrozby, ktorá sa napokon nepotvrdila. Prevádzku tak po niekoľkých hodinách obnovili. Informuje agentúra DPA citujúcej predstaviteľov letiska.

Letisko EuroAirport, nazývané aj Letisko Bazilej-Mulhouse-Freiburg, sa nachádza na území Francúzska. Leží však blízko hraníc so Švajčiarskom aj Nemeckom a spoločne ho prevádzkujú francúzske a švajčiarske orgány, približuje DPA. Pre bombovú hrozbu ho podľa tamojších úradov zatvorili ráno - krátko pred 6.00 h - a dočasne pozastavili jeho prevádzku. 

archívne video

Vyjadrenie riaditeľky školy Ing. Márie Katreniakovej k nahláseniu bomby na škole (Zdroj: Topky/Maarty)

Obnovená bola ešte predpoludním, keď správa francúzskeho departementu Haut-Rhin na sociálnej sieti X ohlásila, že hrozba sa nepotvrdila. Dodala, že cestujúcim ani zamastencom letiska už nijaké nebezpečenstvo nehrozí. Samotné letisko oznámilo, že jeho prevádzka sa postupne vracia do normálu. Viacero letov však bolo zrušených alebo majú naďalej meškania. DPA pripomína, že EuroAirport ako aj niekoľko ďalších menších francúzskych letísk čelilo falošným bombovým hrozbám už aj vlani v októbri. 

Viac o téme: EvakuáciaHrozbaBazilejLetisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu