Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Petrohrade zomrel námorný kapitán: Zamrzol vo vlastnom byte! Reakcia dodávateľa doslova ŠOKUJE

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PETROHRAD – V Rusku je problém s vykurovaním a dodávkami elektriny na viacerých miestach. Situácia zašla až do bodu, keď ľudia vo vlastných bytoch doslova umierajú od zimy. Obeťou sa stal aj ruský kapitán námorníctva. Úrady obviňujú z tejto situácie prírodu.

archívne video

Muž chcel skočiť zo strechy dvojpodlažného domu (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Ruský prezident Vladimir Putin sa pred zimou pripravoval na to, že Európa "zamrzne". Nakoniec sú to však Rusi, ktorí doslova mrznú. Rusko postihla zima, s ktorou si zastaralé kotolne a potrubia nevedia dať rady. Už pred časom sme vás informovali, že v meste Podolsk prasklo v jednej z kotolní potrubie a tisíce ľudí zostalo bez tepla. Priemerná teplota je pritom v týchto dňoch okolo -15 stupňov Celzia. 

Švagor mu chcel pomôcť

V petrohradskom okrese, to nevyzerá o nič lepšie. Domácnosti tam majú problém s prerušením dodávok elektrickej energie. Kyiv Post informuje, že obeťou krutých mrazov sa už stal kapitán námorníctva Vladislav Ševaškevič, ktorého našli 3. januára mŕtveho v jeho vlastnom dome vo Vyborgu pri hraniciach s Fínskom. Podľa vyjadrení jeho rodiny zomrel po prerušení dodávok elektriny. 

Švagor zosnulého Oleg sa pre ruský portál 78.ru vyjadril, že výpadky elektriny sa začali vyskytovať v oblasti už 29. decembra 2023. Ševaškeviča chcel dokonca na Silvestra prichýliť u seba doma, kde si mohli spoločne kúriť drevom v krbe. Ten však vraj jeho ponuku odmietol s tým, že dúfa, že čoskoro obnovia dodávky elektriny. "Naposledy som sa s ním rozprával na Nový rok," povedal skormútene. Oleg viní zo smrti švagra dodávateľa elektrickej energie, ktorý podľa neho vedel, že môže dojsť k incidentom s poruchou zastaralého vedenia, ale opravy stále odkladal. 

Alibi dodávateľa 

Elektrárenská spoločnosť, ktorá má región pod svojou správou, uviedla, že problémom je veľké množstvo snehu, ktorý visí na elektrickom vedení. "Vedenie neunieslo nápor ťažkého snehu a pretrhlo sa," uviedol dodávateľ. Miestni obyvatelia však hlásia, že v oblasti nesnežilo niekoľko dní. Naďalej prebieha vyšetrovanie a zisťujú sa aj iné okolnosti, ktoré mohli viesť k smrti kapitána námorníctva.  

Rusi v posledných dňoch a týždňoch zverejňujú na sociálnych sieťach zábery, na ktorých je vidieť, ako im od zimy a mrazu praskajú radiátory, alebo ako zakladajú vatry priamo na dvoroch. V Petrohrade sa pohybujú denné aj nočné teploty okolo nuly, no v Moskve je v noci stále aj 25 stupňov pod nulou. Oteplenie by malo prísť najskôr až v priebehu budúceho týždňa. 

Viac o téme: úmrtieNámorníctvoKapitánRuskoPetrohradVýpadky elektrinyKrimiVyborgVladislav Ševaškevič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu