Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zomrel syn Martina Luthera Kinga vo veku 62 rokov: Trpel rakovinou prostaty

(Zdroj: Getty Images)

ATLANTA - Dexter Scott King, mladší syn Martina Luthera Kinga Jr. a Coretty Scott Kingovej, zomrel v pondelok na rakovinu prostaty vo veku 62 rokov. Informuje o tom správa z agentúry AP.

Dexter King zomrel vo svojom dome v Malibu v Kalifornii. Jeho manželka Lea Weber Kingová uviedla, že skonal "pokojne v spánku". Bol tretím zo štyroch detí manželov Kingovcov. Meno dostal podľa baptistického kostola Dexter Aveanue v Montgomery v Alabame, kde jeho otec slúžil ako pastor. V čase vraždy otca v roku 1968 mal Dexter sedem rokov.

archívne video

Minister školstva Tomáš Drucker podpisuje kondolenčnú knihu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Dexter bol právnikom a venoval sa starostlivosti o dedičstvo svojho otca a ochrane rodinného duševného vlastníctva. Pôsobil ako riaditeľ Kingovho centra a správca Kingovho majetku. Jeho matka Coretta zomrela v roku 2006. Rok po nej zomrela aj Dexterova sestra Yolanda, najstaršie dieťa Kingovcov.        

"Nedokážem slovami vyjadriť bolesť, ktorú cítim zo straty ďalšieho súrodenca," uviedla vo vyhlásení najmladšia dcéra Kingovcov, reverendka Bernice A. Kingová. Starší brat Martin Luther King III. vo svojom vyhlásení poprosil o modlitby za celú rodinu.

V roku 2004 vydal Dexter knihu "Vyrastať ako King," kde otcovu vraždu označuje za koniec svojho bezstarostného detstva. Svojho otca stvárnil vo filme o americkej aktivistke Rose Parksovej z roku 2002.

Viac o téme: úmrtieRakovinaProstataMartin Luther King Jr.Dexter Scott King
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu