Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Totálny psychopat! Mladík opakovane narúšal chod farmy: Jeho zvrhlosti si odniesli TIETO zvieratá

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BURTON – Na istej britskej farme sa začali diať podivné veci. Majitelia statku si nevedeli dať rady so zvieratami. Boli nešťastní z toho, že aj napriek správnemu výberu krmiva a dostatočnej starostlivosti sa u niektorých druhov objavili príznaky choroby a niekoľko ich dokonca uhynulo. Všetko sa neskôr vysvetlilo, no taký záver nečakal asi nikto.

archívne video

Brutálne napadnutie 4 na 1: Chlapec ticho kráčal proti skupinke na ulici, vyrazili mu zuby (Zdroj: Mestská polícia Brno)

Manželia Farwellowci vlastnia farmu v britskom Burtone neďaleko Martins Hill Lane. Svoje zvieratá chovajú s láskou a vždy sa starajú, aby mali dostatok krmiva. Jedného dňa ich preto šokovalo, keď spozorovali u teliat príznaky neznámej choroby, pričom niekoľko aj uhynulo. Informuje o tom Daily Echo. Obvinili najprv ľudí, ktorí im hospodárske zvieratá predali. 

Žiadna choroba 

Ian a Tracy z Burtonu však trafili vedľa. K chorým zvieratám zavolali veterinára, dokonca sa pokúšali o zmenu krmiva. S tým bolo ale všetko v poriadku. Táto záhada sa vysvetlila, keď na stodolu namontovali priemyselnú kameru. V noci 12. júna 2022 na nej spozorovali neznámeho muža, ktorý po stodole naháňal teľatá. Keď prišli na miesto činu, chlap mal už sex so zvieraťom. 

"Keď sme zbadali toho muža na kamere a vybrali sa za ním do stodoly, čakali sme naozaj všetko, ale toto nám vyrazilo dych. Naša rodina vlastní túto farmu už 150 rokov a nikto tu ešte nezažil ničo podobné. Toho muža sme poznali. Bol to miestny Liam Brown (25), ktorý mal rád zvieratá a teľatá sa mu obzvlášť páčili. Vždy ich chcel pohladkať," povedala zhrozená Tracy Farwellowá. 

Totálny psychopat! Mladík opakovane
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Farmári si najprv mysleli, že niečo robia zle. Tracy sa priznala, že mala aj ťažké rána, kedy si poplakala, že sa nestará dobre o farmu a zvieratá. "Zvieratá boli vydesené a vy ste z toho celého v strese, pretože absolútne netušíte, čo sa to vlastne deje. Vôbec sme nevedeli, čo máme robiť," povedal Ian s tým, že po prichytení Liama Browna pri čine sa už všetko vysvetlilo. "Bol tak trochu samotár, ale takýto scenár sme vôbec nepredpokladali," dodal. 

Rozhodnutie súdu

Prípad putoval až pred kráľovský súd v Bournemouthe. Obžalovaného Liama Browna obvinili zo sexuálneho zneužívania živého zvieraťa, ktorým spôsobil viacerým jedincom traumu a psychické problémy. Bol mu uložený trest 150 hodín verejnoprospešných prác a poškodeným farmárom musí zaplatiť kompenzáciu 600 libier (takmer 800 eur). Okrem toho nemôže 10 rokov vlastniť ani chovať hospodárske zvieratá. Pre farmárov bol rozsudok a výška trestu v podstate sklamaním, pretože sa podľa nich nič nevyriešilo.  

Viac o téme: FarmaZoofilVeľká BritániaZneužívanieKrimiLiam Brown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu