Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajtky si poriadne zavarili: NEUVERÍTE, s kým sa zabávali počas výcviku, pobúrená je celá krajina

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

REYKJAVÍK – Policajtky z Islandu boli práve na výcviku v Poľsku. Keď sa na chvíľu ocitli samé a nikým nekontrolované, situáciu doslova zneužili. To, čo nasledovalo, vyvolala veľký odpor v celej krajine, odkiaľ pochádzali. Výcvik navyše absolvovali s desiatkami policajtov.

archívne video

Vodič v Bratislave nafúkal 2,21 promile, už čelí obvineniu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Tri policajtky z Islandu si chceli spríjemniť chvíle počas výcviku v inej krajine. Spravodajský portál fakt.pl s odvolaním sa na islandskú verejnoprávnu televíziu RUV informoval, že si objednali striptéra. To však ani zďaleka nebolo všetko. Ich ďalší zámer zrejme všetko odhalil aj pre verejnosť. 

Poslali to kamarátom 

Školenie v Poľsku "Zločiny z nenávisti – vznik extrémistických síl " pozostávalo z teoretickej časti, ale aj návštevy nemeckého nacistického tábora Auschwitz-Birkenau. RUV mala dostať informácie, že tri policajtky využili počas pobytu v Poľsku služby striptéra. Kurz sa mal už skončiť a ženy sa presúvali medzi hotelmi. V taxíku, ktorý si objednali, sa nachádzal striptér. Ženy si zábavu v aute nafotili a poslali kamarátom na Snapchat. Na zájazde boli vtedy zhruba 15 percent policajtov z celého Islandu (100) aj niekoľko právnikov. 

Policajtky si poriadne zavarili:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Informácie o incidente sa dostali aj k policajným orgánom v Reykjavíku. Policajná komisárka Halla Bergthora Bjornsdottirová potvrdila, že proti policajtkám sa začalo vyšetrovanie. Ženy mali porušiť etický kódex. K tomu, či policajti dostali nútenú dovolenku, sa vyjadrovať nechcela, zdôraznila však, že incident berú vážne.

Povinnosť 

Islandské médiá, pobúrené situáciou, pripomínajú, že štatút islandskej metropolitnej polície jasne hovorí, že "príslušníci majú povinnosť v rámci svojej práce aj mimo nej nerobiť nič, čo by ich mohlo vystaviť zlej povesti alebo uvrhnúť tieň na prácu, ktorú robia." Akékoľvek nevhodné správanie sa však berie vážne a nebude tolerované.
 

Viac o téme: StriptérVyšetrovaniePolicajtkyPoľskoIslandEtický kódexKrimiŽeny zákonaPolicajný výcvik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu