Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hranice Ruska budú so Slovenskom a Maďarskom: Premiéri Fico a Orbán by s tým súhlasili, znie z Moskvy

Premiér Slovenskej republiky Robert Fico a jeho maďarsky kolega Viktor Orbán
Premiér Slovenskej republiky Robert Fico a jeho maďarsky kolega Viktor Orbán (Zdroj: vlada.gov.sk)

MOSKVA – Kremľu sa na Ukrajine nedarí presadzovať svoje mocenské ciele. Vojna najväčšiu krajinu sveta oslabila, i keď Putin je ochotný bojovať aj počas zimy. Propagandisticky orientovaná ruská štátna televízia zase hovorí o posunutí hraníc do pôvodného Sovietskeho zväzu (ZSSR) smerom na Západ až na územie, ktoré patrí v súčasnosti Poľsku a Ukrajine. Podľa moderátora by s tým nemal problém ani súčasný slovenský premiér.

archívne video

Robert Fico sa vo štvrtok stretne s americkým aj ruským veľvyslancom (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Jeden z ruských propagandistov, ktorý bol hosťom diskusnej relácie v ruskej štátnej televízii Rossija-1, sa vyjadril, že podľa neho by mala západná hranica Ruskej federácie končiť až pri rieke Západný Bug (časť hranice medzi Poľskom a Ukrajinou). "Bola by to hranica s Poľskom a so Slovenskom," povedal propagandista, ktorý cielene vyškrtol Ukrajinu z mapy sveta. "Rusko potrebuje spoločnú hranicu so Slovenskom," dodal. Na tieto slová upozornil na sociálnych sieťach poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraschenko.  

Fico a Orbán nebudú proti

Propagandista ďalej spomenul konkrétnych politikov, a síce mená premiérov Maďarskej a Slovenskej republiky. "Predpokladám, že Fico a Orbán by neboli proti spoločnej hranici s Ruskom. Tá by sa posunula do Zakarpatskej Rusi. Toto by sme mali docieliť. Rusko má na to potenciál aj príležitosť. Všetko závisí od súčasnej situácie," pokračoval s tým, že zárukou víťazstva je podpora ruského ľudu.   

Jadrový arzenál

Následne sa dostal aj k samotnému prezidentovi Ruskej federácie Vladimirovi Putinovi, ktorého pochválil za dve jadrové ponorky, ktoré uviedol do služby. "Pri názve jednej ide o viac ako len symboliku. Bol to práve ruský cár Alexander III. (aj názov ponorky), ktorý povedal, že Rusko má dvoch spojencov – námorníctvo a pozemnú armádu," priblížil.

Prvou ponorkou, ktorú mal propagandista na mysli, je Krasnojarsk, vybavená strelami Kalibr a Oniks. Ide o nadzvukové strely a rakety s plochou dráhou letu. Alexander III. disponuje 16 balistickými strelami Bulava, ktoré sú schopné niesť jadrové hlavice. 

Geraschenko uverejnil diskusiu s s popisom, ktorý odkazoval na slová ruského propagandistu, že "Rusko potrebuje spoločnú hranicu so Slovenskom. (Rusi) napokon vztýčia svoju vlajku nad Kapitolom. Len toto by pre nich znamenalo konečné víťazstvo. Nikdy neskrývali svoje skutočné ambície," znelo v príspevku. 

Viac o téme: PropagandaRuskoRobert FicoMaďarskoMoskvaViktor OrbánZSSRSovietsky zväzSlovenská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu