Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialený nápad: Bábätko sa rozhodli kŕmiť svetlom, tragické následky! Hrôzostrašné detaily naháňajú husiu kožu

Maxim Ľutyj a Oxana Mironova
Maxim Ľutyj a Oxana Mironova "kŕmili" novorodenca svetlom. (Zdroj: yarilo_drug2/Instagram; fabiofragarjbr/Instagram)

MOSKVA - V Rusku zomrel novorodenec, pretože jeho ho matka nesmela dojčiť. Chlapček mal len niekoľko týždňov. Namiesto toho ju jej priateľ prinútil kŕmiť svojho syna svetlom. Matka bola odsúdená.

Extrémna diéta stála život ruské bábätko, ktoré malo len pár týždňov. Jeho matka poslúchla nebezpečné nápady svojho priateľa, ktorý chcel svojho syna kŕmiť len svetlom. Ako uvádza Daily Mirror, chlapec zomrel od hladu. Nedávno súd 33-ročnej žene vymeral trest.

archívne video

Krajský súd v Bratislave poslal do väzby obvineného záchranára (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Malý Kosmos zomrel na „zápal pľúc a chradnutie“. Súd považoval za preukázané, že Oxana Mironova zanedbávala svoje dieťa. Jeho smrť oľutovala a priznala sa k vine, uviedol hovorca súdu. Bola odsúdená na dva roky nápravných prác. Obžalovaný bol aj jej priateľ Maxim Ľutyj (43). Je obvinený zo zlého zaobchádzania s novorodencom. Verdikt zatiaľ nepadol.

Maxim Ľutyj, ktorý blogoval o surovej strave, vraj prinútil Oxanu Mironovu, aby ich syna nedojčila. Chcel kŕmiť dieťa podľa prána diéty. Slovo prána pochádza z hinduizmu a znamená kozmickú energiu. Stúpenci, takzvaní pranariáni alebo breathariáni, nejedia pevnú stravu, iba svetlo, vzduch alebo vodu. Táto duchovná forma výživy nie je nič iné ako hladovka, ktorá môže byť smrteľná, ak telo nie je zásobované výživou.

Čerstvá mamička vraj žila v neustálom strachu z neho, uviedli jej mama a sesternica. "Jej kamarátka verila, že slnko dieťa kŕmi... Ako je možné nakŕmiť dieťa slnečným žiarením? Bábätko potrebuje materské mlieko," povedala Oxanina sesternica. Zaobchádzal s ňou akoby bol vodcom kultu a ako k otrokyni. Ani jej nedovolil ísť s dieťaťom von. Dokonca jej zakázal vziať svoje vyhladované dieťa do nemocnice. Ona však odolala a išla na kliniku. Dieťa však zomrelo po ceste na kliniku.

 

Viac o téme: NovorodenecSmrťRodičiaRuskoKŕmenie svetlom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu