Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

NAJTRAGICKEJŠÍ deň na cestách! FOTO Tri brutálne nehody si vyžiadali 6 mŕtvych a jedno vážne zranené dieťa

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Polícia SR)

TRNAVA - Mohol to byť bežný pracovný deň. Nikomu by ani nepadlo, že streda 13.9. sa stane najtragickejším dňom na slovenských cestách. V priebehu pár hodín prišlo pri troch nehodách o život šesť ľudí. Jedno dieťa s vážnymi zraneniami skončilo v nemocnici a ďalší traja sú zranení.

Streda 13. septembra 2023 sa zapísala do histórie ako jeden z najtragickejších dní na slovenských cestách. V priebehu  pár hodín totiž došlo k trom vážnym dopravným nehodám, pri ktorých vyhaslo až šesť ľudských životov. 

Najvážnejšia dopravná nehoda, pri ktorej zomreli štyria ľudia, sa stala o 8.00 hodine ráno na diaľnici D1. Podľa predbežných informácií vodič dodávky Fiat Ducato s poľským evidenčným číslom nezvládol riadenie a z doposiaľ presne nezistených príčin v obrovskej rýchlosti narazil do stromu, ktorý stál mimo vozovku.

NAJTRAGICKEJŠÍ deň na cestách!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Nehoda si vzala život dvoch rodičov spoločne s ich štvorročným dievčatkom. O život prišla aj 62 ročná spolujazdkyňa. Prežilo len 5 mesačné bábätko, ktoré o svoj život, s ťažkými zraneniami, bojuje v nemocnici. Ako informovali policajti, "okolnosti nehody polícia vyšetruje ako usmrtenie a ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy."

Tragická nehoda dvoch áut

Ďalšia smrteľná dopravná nehoda sa stala v centre mesta Trnava na Ulici Študentská. Tam došlo k zrážke dvoch osobných áut, pri ktorej sa zranili 4 osoby. "38 ročný vodič na aute VW Passat, ktorý nehodu pravdepodobne zavinil, bol prevezený do nemocnice. Vážnym zraneniam o niekoľko hodín v nemocnici podľahol," poznamenali muži zákona. Dopravná nehoda je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. 

O život prišiel aj motorkár

Tragická dopravná nehoda sa stala okrem Trnavského samosprávneho kraja aj v Nitrianskom samosprávnom kraji. Tam pri brutálnej nehode s dodávkou prišiel o život len 25-ročný vodič motocyklu. K vážnej nehode došlo asi 2 km pred obcou Radošiná v smere do Piešťan. 

"25-ročný vodič motocykla Yamaha pravdepodobne pri prejazde zákrutou prešiel do protismeru a došlo k zrážke s dodávkou. Na mieste nehody zasahovali Záchranári rýchlej záchrannej pomoci aj záchranári leteckej služby. Život mladého muža sa im však zachrániť nepodarilo," poznamenala polícia. Presné okolnosti nehody, miera zavinenia ako aj príčiny tragického nárazu sú predmetom vyšetrovania. 

NAJTRAGICKEJŠÍ deň na cestách!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Polícia sa v dôsledku mimoriadne tragického dňa rozhodla na vodičov apelovať, aby boli opatrní. "Žiadame vodičov, aby si naozaj uvedomili, že pri riadení auta majú v rukách nielen svoje životy ale aj zodpovednosť za životy ostatných ľudí. Únava, nepozornosť, alkohol za volantom, mobil v ruke a nezvládnuté riadenie MÔŽE ZABÍJAŤ," varujú na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaTragédiaDiaľnicaMotorkárTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu