Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Detaily tragédie v Česku: Vo vode našli smrť dvaja bratia (†7, †10): Nádrž nemá ani plavčíka

(Zdroj: pixabay)

LIBĚŠICE – Českom otriasla tento týždeň strašná tragédia. Vo vodnej nádrži Klůček v obci Liběšice sa utopili dve malé deti. Na mieste zasahovali všetky zložky, no chlapcom už pomôcť nedokázali.

Išlo o dvoch bratov vo veku sedem a desať rokov. Informuje o tom český denník Blesk s odvolaním sa na svoje infformácie. „Môžeme potvrdiť, že došlo k tragickej udalosti, keď sa vo vodnej nádrži Klůček utopili dve neplnoleté deti. Začali sme s úkonmi trestného stíhania pre podozrenie zo spáchania trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti,“ uviedla hovorkyňa hasičov Ústeckého kraja Ilonu Gazdošovú. Vodná nádrž je až do odvolania uzatvorená.

Kúpanie v nádrží je len na vlastné nebezpečenstvo. Na mieste totiž nie je prítomný ani plavčík, ktorý by zasiahol v prípade, že by sa niečo stalo. S chlapcami mala byť podľa denníka pri vode žena, ktorá mala na nich dohliadať. Nešlo však vraj o matku detí, ale o ich tetu.

Chlapci mali pochádzať z Liběšic neďaleko Žatce. V obci vraj v deň tragédie zaznel v súvislosti s ich smrťou kostolný zvon.  

Viac o téme: TragédiaČeskoUtopenie sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu