Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Rakúsku zrejme vyčíňa sériový vrah: Jeho obeťami sú títo ľudia! Viedenská polícia na nohách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Viedenská polícia pátra po páchateľovi resp. páchateľoch troch útokov na bezdomovcov. Dva z nich boli smrteľné, informujeme o tom podľa agentúry DPA a denníka Kurier.

Najnovšiu obeť, 55-ročného muža objavili v stredu večer okolo 2.00 h pri Hernalser Gurtel v štvrti Josefstadt sedieť na kraji cesty. Na tele mal vážne rezné a bodné rany. Po prevoze do nemocnice ho operovali. Jeho zdravotný stav sa vo štvrtok zhoršil, takže ho nebolo možné vypočuť a v nedeľu zomrel, informovala v pondelok policajná hovorkyňa Barbara Gassová.

Archívne video: Česká polícia vypátrala násilníka

Česká polícia vypátrala násilníka (Zdroj: Policie ČR/Twitter)

Mŕtve telo iného dobodaného 56-ročného bezdomovca objavili na lavičke v parku Handelskai v Brigittenau 12. júla. O desať dní neskôr v parku v štvrti Leopoldstadt neznámy útočník pri podobnom útoku ťažko zranil 51-ročnú ženu, ktorá však útok prežila. Za všetky tri útoky je pravdepodobne zodpovedná jedna osoba alebo jedna skupina ľudí, uviedla policajná hovorkyňa. Kvôli týmto útokom poskytujú humanitárne organizácie vo Viedni počas noci pre ľudí bez domova ďalšie bezpečné prístrešky na prespanie.

Viac o téme: ObeteútokyNeznámy páchateľSériový vrahPolícia TragédieRakúskoBezdomovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu