Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Rakúska exministerka dala košom celej Európskej únii, odsťahovala sa do Ruska! Na svojej svadbe tancovala s Putinom

Bývalá ministerka zahraničných vecí Rakúska Karin Kneisslová tancuje na svojej svadbe valčík s ruským prezidentom Vladimirom Putinom Zobraziť galériu (2)
Bývalá ministerka zahraničných vecí Rakúska Karin Kneisslová tancuje na svojej svadbe valčík s ruským prezidentom Vladimirom Putinom (Zdroj: Twitter/NEXTA)

MOSKVA - Bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneisslová, ktorá na svojej svadbe tancovala s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, trávi letnú dovolenku v ruskej dedine. Informovali o tom miestne médiá, na ktoré sa odvolali na nezávislé, anglicky písané online noviny The Moscow Times.

archívne video

Europoslanec Vladimír Bilčík v Európskom parlamente po rozprave o zatykači na Vladmira Putina a deportáciách ukrajinských detí do Ruska (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Kneisslová sa dostala do hlavných správ médií v roku 2018, keď na jej svadbu v rakúskom vinohrade prišiel aj Putin a oboch odfotografovali, ako spolu tancujú valčík. Exministerka v interview pre ruské médiá teraz prezradila, že si prenajíma letný dom v dedine Petrušovo v ruskej Riazanskej oblasti, približne 350 kilometrov juhovýchodne od Moskvy.

"Prenajala som si ho na ďalší mesiac, potom uvidíme, čo bude," povedal Kneisslová pre spravodajský portál Vid sboku, ale neuviedla, ako dlho je už v Petrušove. "Keď sa pozerám na sliepky, kačky, kozy na ulici – toto je aj môj svet, pretože som žila v malej dedine v Rakúsku," povedala po rusky na miestnom podujatí.

Riadila rakúsku diplomaciu

Kneisslovej nedávno zaregistrovaný kanál v odkazovej aplikácii Telegram obsahuje fotografie poníkov, mačiek a kurčiat, aj keď nespresňuje, kde boli snímky urobené. V rokoch 2017-19 pôsobila ako rakúska ministerka zahraničných vecí. V roku 2021 sa pripojila k správnej rade ruského ropného gigantu Rosnefť a stala sa jej nezávislou riaditeľkou. Z rady Rosnefťu odišla v máji 2022, po napadnutí Ukrajiny Ruskom, pripomenuli The Moscow Times.

Vlasť mala opustiť pred tromi rokmi

Znakom toho, že sa jej vzťahy s Ruskom prehlbujú, je aj to, že je uvedená ako riaditeľka Geopolitického observatória pre kľúčové záležitosti Ruska. Ide o výskumné centrum pri Petrohradskej univerzite. Centrum založili v marci tohto roku so zámerom nájsť riešenia problémov v celosvetovom vývoji a v politických cieľoch Ruska.

Súkromná webová stránka Kneisslovej uvádza, že z rodnej krajiny odišla v septembri 2020 pre vyhrážky smrťou a pre faktický zákaz pracovať v Rakúsku. Žila na malej farme vo Francúzsku, ako aj v severnom Libanone, potom sa dočasne usadila v Rusku. Na otázku, či stále udržiava vzťahy s Putinom, Kneisslová pre portál Vid sboku povedala, že naposledy ruského lídra videla v roku 2019.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinKarin Kneisslová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu