Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bizarný prípad! V púšti v Emirátoch niekto nechal kruto zomierať 150 mačiek

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DUBAJ - Približne 150 mačiek nechal niekto zomierať v púšti v Spojených arabských emirátoch (SAE). Desiatky z nich pritom naozaj uhynuli a len niektoré sa podarilo zachrániť, oznámila v piatok nezisková organizácia PETA bojujúca za práva zvierat. Informuje agentúra AFP.

PETA vyzvala SAE, aby v súvislosti s týmto "krutým činom" konali. Ázijská pobočka tejto organizácie zároveň ponúkla odmenu vo výške 5000 dolárov za informácie, ktoré by viedli k zadržaniu a odsúdeniu človeka či ľudí, ktorí mačky odniesli do púšte, kde ich nechali v ukrutných horúčavách zomierať od hladu a smädu. 

archívne video

Zoznámte sa s mačkou, ktorá sa nebojí vody a dokonca surfuje (Zdroj: Profimedia.sk)

Incident začali vyšetrovať

Úrady SAE medzičasom oznámili, že incident začali vyšetrovať. Nespresnili však, koľko mačiek bolo v púšti pri Abú Zabí ponechaných, ani ako dlho tam boli. Dodali, že proti páchateľom tohto "neľudského" činu použijú všetky dostupné právne prostriedky. 

Na sociálnych sieťach sa medzičasom objavili fotografie a videá z púšte zachytávajúce mačky zahrabané v piesku či len sťažka stojace na vlastných nohách. AFP podotýka, že pravosť týchto záznamov nedokázala overiť. 

"Tento akt krutosti nesmie byť zametený pod koberec ako mnohé iné," povedal šéf ázijskej pobočky PETA Jason Baker. SAE zároveň obvinil z toho, že v oblasti ochrany zvierat zaostávajú za inými krajinami. Dodal, že riešením problému s pouličnými, respektíve potulnými, zvieratami je ich sterilizácia, kastrácia a adopcia z útulkov, ktoré sú však dlhodobo poddimenzované a ich zamestnanci prepracovaní. PETA podľa jeho slov už dlhé roky v tomto smere apeluje na úrady v SAE a žiada ich o riešenie situácie.

Viac o téme: ŽivotPúšťMačkyKrutosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu