Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pokus o vraždu Slováka vo Viedni: Páchateľka a obeť spolu na lavici obžalovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Boli milenci. Vzťah bol ale poznačený násilím. Dvakrát, v apríli a júli 2022, 26-ročná hlavná obžalovaná stratila nervy a bodla svojho priateľa do chrbta a hrudníka. Slovák, ktorý pracuje ako kuchár vo Viedni, mohol zomrieť na následky druhého útoku. Napriek tomu polícii klamal a povedal: "Prepadli ma."

To, že páchateľku kryl aj napriek dvom útokom nožom do chrbta, sa dá vysvetliť len tým, že ju zbožňoval. „Obeť tiež sedí tu uprostred. Muž je tiež obvinený,“ vysvetľuje prokurátorka užasnutej porote. Pretože ako pri prvom incidente z 28. apríla 2022, tak aj pri druhom útoku nožom z 31. júla 2022 slovenský kuchár klamal o pôvode svojich bodných rán v oblasti hrudníka pod ramenom. „Prvýkrát povedal, že sa stal obeťou lúpeže. Druhýkrát polícii povedal, že ho zbili Albánci,“ vysvetľuje prokurátorka podľa Krone.at.

ilustračné video

Kriminalisti zadržali dve osoby, ktoré páchali zverstvá na maloletej (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

"Milujem ju. Nechcel som, aby sa nejako zodpovedala,“ hovorí muž, ktorý má tiež sklony k násiliu. Druhý obžalovaný, ktorého obhajuje Andreas Schweitzer, bol už na Slovensku dvakrát trestaný a raz v Rakúsku za ťažké ublíženie na zdraví. „Bol to toxický vzťah s päsťami, fackami a škrtením. Po jednom z incidentov mal moja mandantka zlomené chodidlo,“ vysvetľuje obhajca Nikolaus Rast, ktorý 26-ročnú ženu obhajuje. Prihovára sa za úmyselné ťažké ublíženie na zdraví: "Rozhodne nešlo o pokus o vraždu."

Obžalovaná vo výsluchu hovorí o vzťahu plnom násilia: „Boli sme úplne opití. Bol násilný, pritlačil mi hlavu na kuchynskú linku. Tak som siahla po mäsiarskom noži,“ bráni sa žena, ktorá uvádza, že hraničnú poruchu osobnosti jej diagnostikovali už v detstve. Teraz je tu okrem trestu aj možnosť terapie v rámci umiestnenia vo forenznom terapeutickom centre.

Viac o téme: NásilieBodnutieSúd ViedeňSlovákútok nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu