Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Hrôzostrašný útok medveďa: Muž (†66) popíjal ráno kávu, keď ho napadol! Šelmu neodplašilo ani TOTO

Miesto, kde medveď napadol svoju obeť
Miesto, kde medveď napadol svoju obeť (Zdroj: Facebook/Yavapai County Sheriff's Office)

TUCSON - V americkom štáte Arizona došlo k fatálnemu útoku medveďa. Šesťdesiatšesťročný muž práve popíjal kávu, keď ho napadla šelma a nedala mu žiadnu šancu. Vláčila ho po okolí, až kým neskonal. Agresívny jedinec bol krátko nato usmrtený.

Steven Jackson ráno sedel pred svojím domom v okrese Yavapai, keď k nemu pribehol medveď a napadol ho. Desiatky metrov ho vliekol za sebou, čím mu spôsobil fatálne zranenia. Mužov krik začuli jeho susedia, ktorí sa snažili zviera odplašiť pomocou klaksónov, ale to vôbec nereagovalo. Jeden z nich nakoniec 165-kilového medveďa zastrelil puškou. Jacksona bol po príchode záchranárov vyhlásený za mŕtveho. 

Medveď v Detve (archívne video)

Medveď v Detve (Zdroj: Facebook/J.B.)

Miestne úrady útok prekvapil. Podľa nich išlo o samca predátora, ktorý mal podľa odhadov sedem až desať rokov. Pitva neodhalila, že by trpel nejakým ochorením. Veterinárka Anne Justice-Allenová, ktorá ju vykonala, v žalúdku zvieraťa našla ľudské ostatky, vegetáciu a semienka. "Išlo o veľmi agresívny, nevyprovokovaný útok, ktorý nám pripomína, že príroda môže byť nepredvídateľná," okomentoval incident Todd Geiler z organizácie State Game and Fish Commission. 

 

BEAR ATTACKS AND KILLS MAN IN WOODS AROUND PRESCOTT At approximately 7:50 this morning, the YCSO dispatch center...

Posted by Yavapai County Sheriff's Office on Friday, June 16, 2023

Od roku 1990 došlo v Arizone k pätnástim útokom medveďov na ľudí, z toho dva, vrátane toho najnovšieho, boli fatálne. Biológ Spencer Peter z centra North American Bear Center uviedol, že čierne medvede sú väčšinou veľmi plaché, ale sú aj výnimky. "Niektoré jedince sú už od narodenia agresívnejšie a odvážnejšie ako iné. Na ľudí útočia veľmi zriedka, ale niekedy k tomu dôjde." 

Viac o téme: TragédiaMedveďútok Arizona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu