Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Je Putin v Moskve? Jeho vládne lietadlá odleteli smerom k Petrohradu! Špekulácie vyvracia Peskov

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin je v Kremli a pracuje tam, uviedla s odvolaním sa na jeho hovorcu Dmitrija Peskova ruská agentúra RIA Novosti. Putin dopoludnia v televíznom vystúpení označil za zradu Ruska ozbrojenú vzburu súkromnej vojenskej Wagnerovej skupiny, ktorej bojovníci obsadili juhoruský Rostov na Done a zrejme mieria smerom k Moskve. V ruskej metropole aj priliehajúcej Moskovskej oblasti platí od rána režim protiteroristickej operácie.

Svoj prejav k ruským občanom Putin dopoludnia predniesol v miestnosti bez okien, za stojacim prezidentom bol vidieť len pracovný stôl a dve ruské vlajky. Vo vystúpení sľúbil vzburu potlačiť. Ruským internetom sa potom začali šíriť špekulácie o mieste jeho pobytu, založené okrem iného na sledovaní ciest lietadiel a vrtuľníkov ruskej prezidentskej letky. 

Podľa záznamov serveru Flightradar vládne stroje z Moskvy zamierili smerom k Petrohradu. Spravodajský portál Nexta zaznamenal, že Putinovo špeciálne upravené lietadlo Il-96-300PU, ktoré je vybavené na riadenie ruských ozbrojených síl, odštartovalo z Moskvy o 14:16 tamojšieho času (13:16 SELČ) smerom na Petrohrad, stroj ale o svojej polohe prestal informovať v blízkosti mesta Tver. Nexta pripomína, že v okolí je jedna z Putinových rezidencií, ukrajinské zdroje na sociálnej sieti Telegram uvádza, že lietadlo zrejme pristálo na vojenskej základni Chotilovo asi na pol cesty medzi Moskvou a Petrohradom.

Ruskí blogeri začali dopoludnia spomínať tiež to, že z Moskvy odišiel zástupca šéfa ruskej bezpečnostnej rady a ruský exprezident Dmitrij Medvedev s rodinou. Tiež jeho sekretariát ruským agentúram následne oznámil, že politik, ktorý je známy svojimi ostrými vyjadreniami na adresu Západu, je aj so svojimi spolupracovníkmi "v zamestnaní a plní svoje povinnosti".

Viac o téme: PrácaRuskoMoskvaVladimir PutinKremeľPeskovWagnerova skupina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu