Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Moskva varuje Západ: Aktuálna situácia nemá slúžiť na dosiahnutie rusofóbnych cieľov

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev)

MOSKVA - Rusko v sobotu varovalo Západ pred zneužívaním situácie, ktorá nastala v dôsledku vzbury žoldnierskej Vagnerovej skupiny, na dosiahnutie "protiruských" cieľov. Rezort ruskej diplomacie vo svojom vyhlásení vyjadril presvedčenie, že všetky takéto pokusy Západu sú odsúdené na neúspech. Informovala o tom agentúra AFP.

"Varujeme západné krajiny pred akýmkoľvek náznakom možného zneužitia vnútropolitickej situácie v Rusku na dosiahnutie svojich rusofóbnych cieľov. Takéto pokusy sú márne a nenájdu odozvu ani v Rusku, ani medzi rozumnými politickými silami v zahraničí," uviedlo ministerstvo v sobotňajšom vyhlásení. 

Archívne video: Eduard Heger na Hodnotiacej konferencii zahraničnej a európskej politiky, povedal, že "Slovensko patrí na západ"

Eduard Heger na Hodnotiacej konferencii zahraničnej a európskej politiky , povedal , že "Slovensko patrí na západ" (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Dodalo, že "pokus o ozbrojenú vzburu, ktorý sa odohral v našej krajine, vyvoláva v ruskej spoločnosti ostré odmietnutie". "Vzbura nahráva vonkajším nepriateľom Ruska," zdôrazňuje sa tiež vo vyhlásení. Ministerstvo v ňom ďalej vyjadruje presvedčenie, že "v blízkej budúcnosti situácia nájde svoje riešenie hodné odvekej múdrosti ruského ľudu a ruského štátu".

"Všetky ciele a úlohy špeciálnej vojenskej operácie (na Ukrajine) budú splnené," píše sa tiež vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničných vecí, ktoré opäť použilo Kremľom preferovaný termín pre vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine.

Vo vyhlásení sa tiež píše, že Rusko "bude pokračovať vo svojom suverénnom kurze smerujúcom k zaisteniu svojej bezpečnosti, obrane svojich hodnôt, posilneniu svojej autority na medzinárodnej scéne, formovaniu spravodlivého multipolárneho svetového poriadku".

Viac o téme: VarovanieMoskvaVladimir PutinZápadKremeľRusofóbne cieleZneužívanie situácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu