Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po výbuchu v centre Paríža našli pod ruinami domu jedného z dvoch nezvestných

V Paríži vybuchol plyn. Zobraziť galériu (2)
V Paríži vybuchol plyn. (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Jednu z dvoch osôb, ktoré boli nezvestné po stredajšom výbuchu v dome v centre Paríža, hasiči vyslobodili spod ruín polozrútenej budovy. Pre spravodajský web France Info to uviedol námestník parížskej primátorky Emmanuel Grégoire, ktorý dodal, že nezvestná osoba bola nájdená v noci na štvrtok a momentálne je v nemocnici.

Polícia vo štvrtok pre agentúru DPA potvrdila, že po druhom nezvestnom sa naďalej pátra.Výbuch spôsobil, že viacposchodová budova na ulici Rue Saint-Jacques v piatom obvode Paríža sa čiastočne zrútila. Vznikol aj požiar, ktorý sa rozšíril na susedné budovy. Niekoľko domov muselo byť evakuovaných a ich obyvateľom bolo poskytnuté náhradné ubytovanie.

Po výbuchu v centre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Nexta)

Šesť osôb je vo vážnom stave

Z celkovo 37 zranených sú údajne šiesti vo vážnom stave, dodala DPA. Denník Libération, vo svojom internetovom vydaní napísal, že ďalších najmenej 20 ľudí utrpelo stredne ťažké zranenia. Úrady okrem toho vyzvali obyvateľov, ktorí boli v čase výbuchu v blízkosti miesta incidentu a majú bolesti hlavy, závraty alebo problémy so sluchom, aby navštívili svojho lekára a nechali sa vyšetriť.

Budova bola sídlom súkromnej školy Paris American Academy zameranej na módu, dizajn a architektúru. Budova sa nachádza v tesnej blízkosti bývalej vojenskej nemocnice na ulici Val-de-Grâce. Príčiny výbuchu nateraz nie sú známe, prípadom sa zaoberá parížska prokuratúra.
 

Viac o téme: VýbuchParížNezvestné osoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu