Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tínedžera začal bolieť chrbát: Do nemocnice išiel len pre istotu, šokujúci vedikt! Zomrel 24 hodín od diagnózy

Kyle zomrel 24 hodín po diagnostikovaní leukémie.
Kyle zomrel 24 hodín po diagnostikovaní leukémie. (Zdroj: gofundme.com/Remembering Kyle Limper)

PHILADELPHIA - Kyle Limper (†16) z Philadelphie bol športovo založený tínedžer, ktorý nemal žiadne zdravotné problémy Hral futbal, chodil na wrestling, bol atlétom na Penn Treaty High School. Deň po basketbalovom zápase pred pár týždňami sa rodičom sťažoval na veľkú bolesť chrbta.

Ako uvádza Fox News, rodičia vzali Kylea pre istotu do nemocnice a nechali mu vyšetriť chrbát – bez skutočného výsledku. Lekári mu len povedali, aby počkal a o pár dní znech sa príde ukázať, ako sa mu darí.

Do nemocnice v Ružinove priviezol vrtuľník zranených z bane v Novákoch (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Fatálne rozhodnutie

Kyleov otec Ken Limper pre Fox 29 Philadelphia uviedol: „Povedali mi, aby sme sa vrátili, ak to o pár dní nebude lepšie. No... o pár dní sa už nedokázal ani postaviť.“ Keď sa symptómy stále zhoršovali, Kyle bol nakoniec prijatý do nemocnice St. Christopher's Hospital.

„Nevedel ani vstať z postele. Musel som mu pomôcť vstať a narovnať ho. Potom však spadol rovno späť na posteľ,“ dodal Ken. Krátko na to lekári zistili strašnú skutočnosť, chlapec má leukémiu v pokročilom štádiu. V dôsledku choroby došlo k infekcii a nakoniec k zlyhaniu orgánov. Kyle zomrel na komplikácie len 24 hodín po príchode do nemocnice.

Pre smútiacu rodinu je jeho smrť nepochopiteľná. Jeho rodičia na GoFundMe napísali: „K 13. aprílu bol Kyle úplne zdravý a šťastný mladý muž bez známok choroby. Ona jednoducho prišla a zobrala nám ho v ten istý deň."

Kyle mal veľké plány. „Po strednej škole chcel Kyle študovať trestné právo a neskôr pracovať v FBI alebo CSI. Tak veľmi to chcel, že sa prihlásil a cez leto ho prijali do programu učiť sa od skutočných agentov CSI vo Washingtone,“ povedal Ken. Jeho syn vždy chcel zastaviť zlo vo svete a vždy myslel na druhých.

Aby zaplatili náklady na nemocnicu, pohreb a starostlivosť o súrodencov, Kyleovi rodičia spustili finančnú zbierku. Cieľ fundraisingu je 25 000 dolárov (čo zodpovedá približne 23 000 eurám).

Viac o téme: NemocnicaLeukémiaTínedžerKyle Limper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu