Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľké nešťastie v továrni na čokoládu: O život prišli dvaja ľudia

Explózia v továrni na čokoládu. Zobraziť galériu (2)
Explózia v továrni na čokoládu. (Zdroj: SITA/WPVI-TV/6ABC via AP)

WEST READING - V americkej Pennsylvánii v piatok explodovala továreň na čokoládu, pričom pri výbuchu zahynuli dvaja ľudia. Informuje o tom agentúra AP. Polícia príčinu nešťastia vyšetruje.

Policajný šéf mesta West Reading Wayne Holben potvrdil, že pri výbuchu továrne spoločnosti R.M. Palmer prišlo k dvom úmrtiam. Osem ľudí hospitalizovali v miestnej nemocnici a ďalších deväť je zatiaľ nezvestných. Explózia poškodila aj susednú budovu, dodala agentúra AP.

Explózia v továrni na čokoládu.
Zobraziť galériu (2)
Explózia v továrni na čokoládu.  (Zdroj: SITA/WPVI-TV/6ABC via AP)

 

Na záberoch zverejnených televíznou stanicou WTXF je vidieť výbuch, po ktorom sa objavili plamene, množstvo dymu a prachu a trosky. Podľa polície záchranné práce na mieste stále pokračujú. Policajný šéf Wayne Holben uviedol, že pri výbuchu bola zničená jedna budova a susedná budova bola poškodená. Niekoľko ľudí bolo tiež zranených.

Do nemocice bolo prevezených osem ľudí

Hovorkyňa zdravotníckej spoločnosti Tower Health Jessica Bezlerová agentúre AP povedala, že do nemocnice v Readingu bolo prevezených osem ľudí. Dve osoby boli vo vážnom stave, päť osôb bolo ošetrených a budú môcť odísť domov.

Nešťastie zasiahlo závod firmy R.M. Palmer, ktorá podľa svojich internetových stránok vyrába cukrovinky od roku 1948. Špecializuje sa na sezónny tovar pre Veľkú noc, Halloween a Valentína. Má 850 zamestnancov.

Viac o téme: TragédiaExplóziaNešťastieúmrtiaPennsylvániaTováreň na čokoládu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu