Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bude mať Čečensko nového lídra? Najstarší Kadyrov syn pôjde pred oltár, k sobášu mu zablahoželal aj Putin

Najstraší syn vodcu Češenska Achmat Kadyrov (17) a ruský prezident Vladimir Putin (70). Zobraziť galériu (2)
Najstraší syn vodcu Češenska Achmat Kadyrov (17) a ruský prezident Vladimir Putin (70). (Zdroj: Twitter/NEXTA)

GROZNYJ – Nedávno sme vás informovali o zmene vzhľadu čečenského vodcu Ramzana Kadyrova, ktorý má viditeľne opuchnutú tvár. Čoraz častejšie sa hovorí o jeho zdraví a možnom prenechaní vlády synovi Achmatovi. Ten sa bude o chvíľu ženiť. Ruský prezident mu prišiel dokonca osobne pogratulovať.

archívne video

Davy dvoch táborov ľudí policajti pred Prezidentským palácom musia stále fyzicky oddeľovať (Zdroj: Topky/Maarty)

Vodca Čečenska Ramzan Kadyrov informoval na sociálnej sieti Telegram, že jeho najstarší syn sa stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. I keď Achmat Kadyrov (17) pôsobí ako predseda Rady regionálneho odboru Všeruského sociálneho a štátneho hnutia detí a mládeže "Hnutia prvého" Čečenskej republiky, stretnutie bolo neoficiálne a dialóg prebiehal skôr na priateľskej úrovni. 

Rady do budúcnosti

Putin dával Kadyrovi ml. akoby rady. Ako píše čečenský vodca, hovoril mu o svojom starom otcovi, akými zásadami sa riadil a ako videl budúci pokojný život. Následne zablahoželal Achmatovi Kadyrovi k blížiacej sa svadbe. "Vzhľadom na naše prísne zvyky a tradície medzi otcom a synom som o stretnutí s Achmatom nehovoril. Od Putinovho poradcu Abubakara Edelgerieva som sa dopočul, že môj syn na konci stretnutia poďakoval nášmu prezidentovi v mene celej čečenskej mládeže" napísal vodca Kadyrov.  

Ramzan Kadyrov
Zobraziť galériu (2)
Ramzan Kadyrov  (Zdroj: SITA/AP)

Ramzan Kadyrov vo svojom vyjadrení ešte dodal, že jeho ľud žil v minulosti v biede a chudobe. Ako pokračoval, aj on by sa chcel poďakovať Vladimirovi Vladimirovičovi Putinovi za dlhoročnú pomoc, podporu, pochopenie a ústretovosť. "Veril v nás aj v najťažšom období. Veril v našu túžbu žiť pokojne a v rámci dobrých priateľských vzťahov ako súčasť veľkej krajiny," povedal na záver s tým, že ak príde od najvyššieho (Putina), Čečenci budú pripravení obetovať sa za veľké, silné a neporaziteľné Rusko. 

Zmena vodcu? 

Na sociálnych sieťach sa čoraz častejšie objavujú správy o zhoršenom zdravotnom stave Ramzana Kadyrova. Nemecký Bild informoval, že čečenský vládca má choré obličky. Už z prvého pohľadu na dve fotografie je jasné, že Kadyrovovi výrazne opuchla tvár. Takýto stav nastáva pri liečbe vysokými dávkami kortikosteroidov, ktoré bojujú proti zápalom v organizme.

Aj z tohto pohľadu je pre Putina stretnutie s najstarším Kadyrovým synom viac ako dôležité. K svadbe pravdepodobne zablahoželal budúcemu vodcovi svojho silného spojenca. 

Viac o téme: StretnutieZdravotný stavVladimir PutinČečenskoRamzan KadyrovAchmat Kadyrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu