Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zatknutý boss sicílskej mafie Denaro je vážne chorý: Potvrdil to aj lekár

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Boss sicílskej mafie Matteo Messina Denaro je "vážne chorý". V stredu to potvrdil lekár Vittorio Gebbia na klinike v meste Palermo, kde tento týždeň mafiána chytila polícia. Informuje o tom správa z tlačovej agentúry AFP.

Denaro (60) je usvedčený mnohonásobný vrah a 30 rokov bol na úteku. Na klinike v sicílskom Palerme sa liečil z rakoviny. "Je vážne chorý. Priebeh choroby sa mu v posledných mesiacoch zrýchlil," povedal šéf onkologického oddelenia Vittorio Gebbia na palermskej klinike Maddalena pre denník Repubblica. Justičné orgány si u doktora Gebbiu overovali, či Denaro potrebuje urgentnú liečbu.

Denaro podstúpil operáciu pod falošným menom

"Polícia sa ma pýtala, či to bude mať nejaký vplyv (na jeho zdravotný stav), ak sa cyklus chemoterapie, ktorú mal dostať, odloží o niekoľko dní, a ja som to odsúhlasil, pretože taký krátky odklad nebude mať žiaden vplyv," povedal Gebbia. V rokoch 2020 a 2022 podstúpil Denaro pod falošným menom operáciu pre rakovinu hrubého čreva, ukazujú uniknuté dokumenty zverejnené v talianskych médiách. Chytili ho v pondelok, keď detektívi odpočúvaním rozhovorov členov jeho rodiny zistili, že je chorý. Následne pátrali v Taliansku po osobách s rakovinou vo veku mafiána.

Zatknutý boss sicílskej mafie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/LameziaClick)

Denara krátko po zatknutí v Palerme premiestnili do prísne stráženej väznice v meste L'Aquila v stredotalianskom regióne Abruzzo, kde je zadržiavaný na samotke.Podľa predpokladov ho na chemoterapiu prevezú do nemocnice San Salvatore v L'Aquile, ktorá má špeciálny sektor vyčlenený pre tento typ väzňov, napísal denník Corriere della Sera.

Viac o téme: BossMafiaTalianskoSicíliaMatteo Messina Denaro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu