Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Naháňačka v českej metropole: Vodič (31) pod vplyvom drog spôsobil dve nehody, zastavili ho až...

Českí policajti prenasledujú vodiča, ktorý je pod vplyvom drog.
Českí policajti prenasledujú vodiča, ktorý je pod vplyvom drog. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PRAHA – Počas víkendu zažili pražskí policajti naháňačku ako v akčnom filme. Začalo sa to však úplne nevinne. Zhodou náhod chceli vykonať cestnú kontrolu na vodičovi, ktorý nebol úplne čistý a navyše nemal ani dovolené sadnúť si za volant. Pod vplyvom sa rozhodol radšej utiecť, ako putovať za mreže. Teraz mu však hrozí ešte vyšší trest.

V sobotu 10. decembra prechádzala policajná hliadka Roztockou ulicou v Prahe 6. Po chvíli si muži zákona všimli strieborný VW Jetta, ktorý sa napokon rozhodli zastaviť a u vodiča vykonať cestnú kontrolu. Ten vedel, že v danom stave by putoval zrejme za mreže, takže sa radšej rozhodol policajtom utiecť. 

Ako informuje Polícia ČR, hliadka ho so zapnutým majákom a sirénou prenasledovala cez Roztoky, Unětice až do Statenic. Tam mal spôsobiť dve dopravné nehody. 

Pražskí policajti prenasledovali vodiča pod vplyvom drog (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

V Stateniciach zastavil vodič na poľnej ceste a snažil sa utiecť po svojich. Zastavili ho až varovné výstrely a policajti museli na mieste použiť aj paralyzér. Následné testy preukázali, že vodič bol pod vplyvom drog. Okrem toho sa zo systému dozvedeli, že utekajúci vodič mal už dva platné zákazy riadenia. Muž je zaistený v cele predbežného zadržania. Bol obvinený zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Za tento skutok mu hrozia dva roky za mrežami. 

Viac o téme: DrogyPrenasledovaniePrahaČRKrimiPolicie České republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu