Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Streľba v obľúbenom supermarkete: Vyžiadala si sedem obetí, strieľať mal manažér obchodu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/WAVY-TV 10 via AP)

WASHINGTON - Sedem mŕtvych vrátane páchateľa si vyžiadala streľba v hypermarkete siete Walmart v meste Chesapeake v americkom štáte Virgínia, ku ktorej došlo v utorok večer miestneho času. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie mesta Chesapeake.

"Polícia v Chesapeakeu potvrdila sedem obetí vrátane strelca...," píše sa na twitterovom účte mesta. Lokálne médiá uviedli, že podľa svedkov sa streľba začala v zadnej časti predajne. Najmenej päť zranených bolo prevezených do nemocnice. Polícia neposkytla detaily o identite páchateľa ani o okolnostiach jeho smrti. Jeden zo svedkov, zamestnanec Walmartu Kevin Harper, podľa televízie Sky News v živom streame na Facebooku povedal, že strelcom bol "jeden z manažérov" obchodu. Iná svedkyňa pre lokálnu televíziu WAVY povedala, že jej 20-ročný brat, ktorý pracoval pre Walmart, bol postrelený desať minút po príchode do práce.

Miestne médiá uvádzajú, že hypermarket bol v tom čase plný ľudí nakupujúcich pred Dňom vďakyvzdania, ktorý si Američania tento rok pripomínajú 24. novembra. Spoločnosť Walmart uviedla, že je "touto tragickou udalosťou šokovaná". Dodala, že úzko spolupracuje s bezpečnostnými zložkami. Demokratický senátor za štát Virginie Mark Warner na twitteri napísal, že je "znechutený správami o ďalšej masovej streľbe". Demokratka Louise Lucasová, ktorá je členkou virginského štátneho zákonodarného zhromaždenia, uviedla, že je "absolútne zdrvená" tým, čo označila za posledný prípad "hromadnej streľby v Amerike". "Nedám pokoj, kým nenájdeme riešenie, ako ukončiť epidémiu násilia páchaného strelnými zbraňami v našej krajine," uviedla na twitteri.

Útok sa odohral len niekoľko dní po tom, ako strelec začal paľbu v gay klube v americkom štáte Colorado, kde zabil päť ľudí a 17 ďalších zranil. V roku 2019 si streľba v obchode Walmart v texaskom El Pase vyžiadala 23 mŕtvych.

VIDEO Streľba v obľúbenom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/WAVY-TV 10 via AP)

Strelec bol zamestnanec hypermarketu

Strelec, ktorý v utorok večer v hypermarkete Walmart v americkom štáte Virgínia usmrtil šesť osôb a potom sám seba, bol jeho zamestnancom. Informuje o tom agentúra AP. Informácie o strelcovi zverejnil Mark G. Solesky, veliteľ polície v meste Chesapeake, kde sa incident odohral. Meno útočníka neuviedol, pretože jeho rodina ešte nebola informovaná.

Jedna zo zamestnankýň Walmartu Briana Tylerová pre televíziu ABC povedala, že pracovníci obchodu sa v utorok pred začiatkom zmeny zhromaždili v miestnosti, kde trávia pracovné prestávky. Podľa jej slov jeden z vedúcich "otvoril dvere a spustil streľbu". Policajti páchateľa podľa Soleského už našli mŕtveho. Pravdepodobne sa usmrtil sám. Motív útoku zatiaľ nie je známy. Pri streľbe zomrelo ďalších šesť osôb a štyroch ľudí previezli so zraneniami do nemocnice.

Viac o téme: StreľbaWalmartVirgínia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu