Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Strelec z Walmartu súhlasil, že rodiny obetí odškodní sumou päť miliónov dolárov

Patrick Crusius
Patrick Crusius (Zdroj: SITA/FBI via AP)

AUSTIN - Strelec z amerického štátu Texas Patrick Crusius, ktorý zabil 23 ľudí pri rasistickom útoku na hispánskych zákazníkov v obchodnom dome Walmart v roku 2019, v pondelok súhlasil s odškodným vyše päť miliónov dolárov pre rodiny obetí. Správa je prevzaná z tlačovej agentúry AP.

Crusiusa (25) odsúdili v júli na 90 doživotných trestov idúcich po sebe, keď sa priznal k obvineniam z federálneho zločinu z nenávisti. Jeho vyčíňanie patrí k najhorším masovým vraždám v USA. Výšku odškodného, ktoré musí zaplatiť, schválil okresný sudca David Guaderrama. 

Archívne video:Desiatky policajtov a záchranárov pred clubom Q v Colorade

Desiatky policajtov a záchranárov pred clubom Q v Colorade (Zdroj: Facebook/SilmiGood)

Crusiusa čaká ďalší súdny proces v Texase, ktorý sa môže preňho skončiť trestom smrti. Podľa polície Crusius prešiel autom vyše 1125 kilometrov zo svojho domu neďaleko mesta Dallas do pohraničného mesta El Paso a automatickou puškou postrieľal Hispáncov v obchodnom dome aj pred ním. Tesne pred útokom zverejnil na internete rasistický odkaz, v ktorom varoval pred hispánskou "inváziou" do Texasu. Informácie o tom, že Crusius má nejaký väčší majetok, z ktorého by dokázal zaplatiť odškodné, nie sú známe.
 

Viac o téme: Rasistický útokOdškodnenieTexasPatrick Crusius
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu