Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdrogovaný a opitý šofér SUROVO zabil dve turistky: Z miesta nehody ušiel do lesa!

(Zdroj: Facebook/ Roberto Gualtieri)

RÍM – Dve turistky, ktoré prišli do Ríma s cieľom stráviť v obľúbenej turistickej destinácii pár dní sa stali obeťami dopravnej nehody krátko pred ich návratom do Belgicka. Na sociálnej sieti sa tešili zo svojho výletu, no ten však ukončili predčasne a tragicky.

Jessy Dewildeman a Wibe Bijls (25), dve Belgičanky, ktoré si prenajali auto aj so šoférom boli na ceste z mesta Frosinone, 74 kilometrov od Ríma, keď ich zrazil šofér pod vplyvom drog a alkoholu. Nezodpovedný vodič je obvinený z dvojnásobnej vraždy, úteku a neposkytnutia prvej pomoci informoval taliansky Leggo.

 

Provo un grande dolore per la morte di Jessy Dewildeman e Wibe Bijls, le due ragazze belghe rimaste uccise in un...

Posted by Roberto Gualtieri on Monday, October 10, 2022

Nehoda sa stala v noci na diaľnici A24 neďaleko Tor Cervara. Nezodpovedný štyridsaťročný vodič dokonca z miesta nehody ušiel. Auto nechal na mieste činu a utiekol do tmy. Policajtom sa však identitu vodiča podarilo vypátrať a bol predvedený na výsluch. Vinník nehody nebol v priestupkoch žiadny nováčik. Policajti zistili, že v registri trestov mal už zopár záznamov. Krvné testy dokonca preukázali, že vodič bol pod vplyvom alkoholu a drog.

Z vyšetrovania vyplynulo, že belgické turistky sa zrejme snažili pomôcť iným účastníkom nehody a keď vystúpili zo svojho požičaného auta, aby im poskytli pomoc, opitý a zdrogovaný vodič ich surovo prešiel. Vodič sa ukrýval pred políciou v byte svojho kamaráta v Ríme. Policajtom sa podarilo zistiť, že auto, ktorým zrazil dve ženy nebolo v jeho vlastníctve. Predmetom vyšetrovania teda ostáva, či auto ukradol a testy DNA by mali potvrdiť, či naozaj sedel v aute on, alebo mal komplica, keďže z miesta nehody ušiel.

K nehode sa vyjadril na sociálnej sieti aj starosta Ríma Roberto Gualtieri: „Cítim veľký smútok nad smrťou Jessy Dewildeman a Wibe Bijlsa." Tragédia je o to bolestivejšia, že jedna zo žien údajne nosila pod srdcom ešte nenarodené dieťa.

Viac o téme: AlkoholAutonehodaRímTuristkyBelgičanky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu