Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

FOTO Nový fastfood, ktorý otvorili v Rusku, je hotová katastrofa! Neuveríte, aké jedlo dostávajú zákazníci

Reštaurácia Vkusno & Tochka Zobraziť galériu (3)
Reštaurácia Vkusno & Tochka (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Nie je to tak dávno, čo obľúbený reťazec rýchleho občerstvenia opustil Rusko pre inváziu na Ukrajinu. Putin následne prišiel s myšlienkou, že nepotrebuje Američanov, aby mali Rusi hamburgery. Najväčšia krajina sveta tak vytvorila svoju vlastnú fastfoodovú sieť. Spočiatku sa to zdalo ako dobrý ťah, no po čase vyplávalo na povrch niečo strašné.

Zničené ukrajinské sídlisko po ruskom ostreľovaní (archívne video)

Zničené ukrajinské sídlisko po ruskom ostreľovaní (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

McDonald's, najznámejšia sieť reštaurácií rýchleho občerstvenia na svete, predala všetky svoje prevádzky v Rusku a opustila krajinu po tom, ako prezident Putin nariadil 24. februára vojenskú operáciu na Ukrajine. Rusi vo veľkých mestách, ktorí si na hamburgeroch pochutnávali takmer denne, začali priam šalieť, informuje NY Post. Krátko nato prišiel ale Putin s nápadom vlastnej siete rýchleho občerstvenia. Problém je však v tom, že s McDonald's sa nedá len tak ľahko držať krok.

FOTO Nový fastfood, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Obrovská blamáž

Vkusno & Tochka začalo ponúkať podobné sendviče aj menu ako známa spoločnosť. Čoskoro ale nastal veľký problém, reštáuracie totiž začali zákazníkom predávať plesnivé žemle. Dokazujú to zábery, ktoré ľudia zverejnili na sociálnych sieťach. 

Na znepokojujúcich fotkách vidno pleseň na žemliach zo spodnej strany. Ďalší zákazníci hlásili, že v hovädzom mäse našli kúsky hmyzu.

Líderka ruskej opozície Ksenia Sobchaková uviedla: "Vkusno & Tochka predáva plesnivé hamburgery. Zdá sa, že nedodržiavajú štandardy McDonald's, teda aspoň pokiaľ ide o kontrolu kvality. Dnes boli zaznamenané najmenej tri prípady hamburgerov s plesnivými žemľami, ktoré sa predali nič netušiacim zákazníkom." 

FOTO Nový fastfood, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keď McDonald's predal v Rusku 850 reštaurácií prevádzkovateľom "Vkusno & Tochka", tí prisľúbili, že ich zákazníkov "čaká ešte lepší kulinársky zážitok". Oleg Paroev, ktorý predtým pracoval ako generálny riaditeľ McDonald's Russia, sa stal novým najvyšším predstaviteľom Vkusno & Tochka. V prvý deň otvorenia prevádzok 12. júna sa podľa jeho slov malo predať 120 000 hamburgerov.

Súdiac podľa reakcií na sociálnych sieťach, ruskí spotrebitelia sú rozhorčení pri pohľade na tieto nešťastné jedlá. Niektorí sa dokonca sťažovali na nedostatok syra v ponúkaných cheeseburgeroch. Iní zas tvrdia, že omáčkám, ktoré sú v žemliach, vypršal dátum spotreby. "Nemyslím si, že je v poriadku, keď nájdete v práve kúpenom jedle pleseň," napísal jeden nespokojný zákazník na Telegrame. Hovorkyňa reťazca informovala, že už kontaktovali výrobcu a vadnú šaržu z predaja stiahli. 

McDonald's v Rusku

Reštaurácie McDonald's síce odišli z Ruska, no spoločnosť si ponechala právo odkúpiť podnik späť po pätnástich rokoch. Zlaté oblúky debutovali v Moskve pred viac ako tridsiatimi rokmi, tesne po páde Berlínskeho múru. Novému reťazcu zakazujú zákony o ochranných známkach predávať Big Mac alebo McFlurry's, no stále má prístup k mnohým rovnakým ingredienciám, ktoré sa používajú pri výrobe známych produktov.

Viac o téme: PleseňRuskoVkusno & Tochka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu