Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Trapas Putinovho patriarchu: Pošmykol sa na svätenej vode a... to musíte vidieť!

Patriarcha Kirill sa pošmykol a spadol
Patriarcha Kirill sa pošmykol a spadol (Zdroj: YouTube/Ethan Wmf)

MOSKVA - Je najmocnejším mužom ruskej pravoslávnej cirkvi, jedným z najbližších dôverníkov Vladimira Putina (69) a má dobrý vzťah k vrchnosti, no moskovský patriarcha Kirill (75) nie je chránený pred fyzikálnymi zákonmi. V sobotu sa počas živého vysielania pošmykol na svätenej vode a spadol. Videá z incidentu rýchlo obleteli sociálne siete.

Trapas vicepremiérky: Veronika Remišová nevedela priamo odpovedať, akú máme DPH (archívne video)

Trapas vicepremiérky: Veronika Remišová nevedela priamo odpovedať, akú máme DPH (Zdroj: Tv Markíza)

Kyrill po svojom páde podľa kommersant.ru povedal: "Vďaka Božej milosti bez následkov. Podlaha je krásna, môžete sa v nej odrážať, je taká trblietavá a hladká. Ale ak sa na ňu dostane voda, aj keď je to svätená voda, potom zafungujú fyzikálne zákony." Omša bola venovaná zasväteniu kostola v južnom ruskom prístave a námornej základni Novorossijsk.

Kirill je považovaný za jedného z najvýznamnejších podporovateľov Putinovho vojnového kurzu proti Ukrajine. Krátko po začiatku vojny požehnal ruské rakety a Putinovu armádu. Na sociálnych sieťach zareagovalo na jeho trapas v kostole množstvo užívateľov. Viacerí si neodpustili škodoradostný tón. Opozičný telegramový kanál Solovjiny Pomjot napríklad poznamenal: "Pán dal Rusku znamenie, že je hriechom modliť sa za genocídu."

Viac o téme: PádTrapasPatriarchaPošmyknutieSvätená vodaRuskoKirill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu