Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Americké združenie držiteľov zbraní po masakri v Texase: Schopnosť mladíka zaobstarať si zbraň sa musí riešiť

Strelec, ktorý na základnej škole v americkom štáte Texas pripravil o život 21 ľudí, bol osamelým, vyšinutým zločincom Zobraziť galériu (2)
Strelec, ktorý na základnej škole v americkom štáte Texas pripravil o život 21 ľudí, bol osamelým, vyšinutým zločincom (Zdroj: SITA/AP Photo/Dario Lopez-Mills, profimedia.sk)

WASHINGTON - Strelec, ktorý na základnej škole v americkom štáte Texas pripravil o život 21 ľudí, bol "osamelým, vyšinutým zločincom", uviedlo v stredu americké Národné združenie držiteľov zbraní (NRA). Informovala o tom agentúra AFP.

Stanovisko NRA prišlo po najnovšej vlne kritiky na jeho adresu v súvislosti s presadzovaním práv nositeľov zbraní. Združenie v krátkom vyhlásení vyjadrilo súcit s obeťami streľby, pri ktorej zahynulo 19 detí a dvaja učitelia. Uviedlo tiež, že sa zaviazalo k "zabezpečeniu škôl" v krajine, neriešilo však skutočnosť, že iba 18-ročný páchateľ si bol schopný legálne zadovážiť útočnú pušku, ktorú následne použil pri útoku, konštatuje AFP.

K streľbe na škole v texaskom meste Uvalde došlo v utorok. Základnú školu Robb Elementary School navštevuje takmer 600 žiakov vo veku okolo sedem až desať rokov. Ide o najhoršiu masakru tohto druhu na základnej škole v USA od decembra 2012, keď na základnej škole Sandy Hook v meste Newtown v štáte Connecticut vtedy 20-ročný Adam Lanza zabil 26 ľudí vrátane 20 detí.

Salvador Ramos
Zobraziť galériu (2)
Salvador Ramos  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: StreľbaZločinecTexasŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu