Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dramatické VIDEO špirály smrti: Ukrajinská raketa zostrelila ruský bombardér

Ruské Su-34 zostrelila ukrajinská raketa
Ruské Su-34 zostrelila ukrajinská raketa (Zdroj: YouTube/Armed Forces Zone)

KYJEV - Neuveriteľné zábery zachytávajú moment, keď sa ruská stíhačka po zásahu ukrajinskou raketou otáča a padá k zemi v špirále smrti. Lietadlo, o ktorom sa predpokladá, že ide o nadzvukový bombardér Suchoj Su-34, bolo zostrelené v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, kde sa momentálne v ďalšej fáze konfliktu sústreďuje veľká časť ruskej armády.

Video zachytáva, ako sa lietadlo točí do kruhu, keď klesá z oblohy. Údajne bolo zostrelené pri meste Balakliia, 74 kilometrov juhovýchodne od Charkova, ktoré je momentálne pod ruskou kontrolou. Predpokladá sa, že lietadlo zostrelili ukrajinské vzdušné sily. Nie je známe, či sa piloti dokázali bezpečne katapultovať, píše The Sun

Zábery zdieľalo ukrajinské Centrum pre strategickú komunikáciu (Stratcom) so sídlom v Kyjeve. "Ukrajinskí obrancovia zostrelili nepriateľské lietadlo v Charkovskej oblasti. Podľa predbežných údajov išlo o dvojmiestny stíhací bombardér Su-34 do každého počasia, podľa Air Command East."

Suchoj Su-34 je ruský dvojmotorový, dvojmiestny, nadzvukový stíhací bombardér stredného doletu sovietskeho pôvodu. Prvýkrát vzlietol v roku 1990 a do služby ruských vzdušných síl vstúpil v roku 2014. V súčasnosti prevádzkuje Su-34 iba ruské letectvo, hoci alžírske letectvo má údajne objednaných 14 lietadiel. 

Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských krajín NATO, Ukrajina nepožiadala Slovensko o stíhačky Mig-29 (archívne video)

Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských krajín NATO, Ukrajina nepožiadala Slovensko o stíhačky Mig-29 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) tvrdil, že počet obetí Ruska od začiatku invázie 24. februára teraz dosiahol takmer 22 000 vojakov. Predpokladá sa, že k pondelku Rusko stratilo približne 21 900 vojakov, 884 tankov, 2 258 obrnených bojových vozidiel, 181 bojových lietadiel a 154 helikoptér.

Viac o téme: ZostrelenieBombardérRuskoUkrajinaSu-34
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu