Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ukrajinský minister sa vyjadril k potopenému Krížniku: K vraku sa vraj pôjde potápať, aby si pozrel vojenský triumf!

Reznikov hovorí, že potopený Krížnik bude zaujímavá destinácia pre potápanie.
Reznikov hovorí, že potopený Krížnik bude zaujímavá destinácia pre potápanie. (Zdroj: TASR/Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP, Russian Defense Ministry Press Service)

KYJEV - Olexij Reznikov, ktorý slúži ako ukrajinský minister obrany, sa najnovšie vyjadril k zrejme doposiaľ najväčšiemu úspechu domácich vojsk - potopenie vojenskej lode Ruska Krížnik. Pôvod jej potopenia pod hladinu Čierneho mora sa na Ukrajine a v Rusku líšia, no minister tvrdí, že stojí za to sa k vraku potopiť a obzrieť si tento triumf. Koniec-koncov, vraj sám má za sebou už viacero sérií z potápania!

archívne video

Prehľad priebehu vojny počas 51. dňa (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Určite stojí za to sa tam raz potopiť, tvrdí minister

Reznikov sa so svojím plánom a myšlienkami zveril na sociálnej sieti. ""Vlajková loď" ruskej námornej flotily na dne mora bude určite zaujímavý potápací bod," zveril sa v tweete minister. Ukrajina má určite z tejto porážky ruskej námornej pýchy zdvihnutú morálku, aj keď Rusko tvrdí, že za jej potopením stojí výbuch munície na palube, čo spôsobilo jej chátrajúci stav a následné potopenie.

Podľa jeho slov tak po tejto vojnovej udalosti ide už v poradí o druhý zaujímavý bod na potápanie v Čiernom mori. "Určite pozostatky lode po výhre v tejto vojne osobne niekedy navštívim," povedal Reznikov s tým, že už má za sebou skúsenosti v tejto oblasti, a síce v podobe 300 ponorov s kyslíkovým prístrojom. Ako dôkaz pridal aj jednu z fotiek, kedy sa ponáral pod morskou hladinou.

Viac o téme: LoďMinister obranyPotopenieRuskoKonflikt na UkrajineOlexij ReznikovKríznik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu