Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lekár odsával žene (†34) tuk a upravoval viečka: Namiesto omladnutia smrť počas kozmetickej operácie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FRANKFURT - Kozmetický chirurg odsával tuk 34-ročnej žene a upravoval jej viečka. Počas zákroku žena utrpela zástavu srdca. Štátne zastupiteľstvo vo Frankfurte začalo vyšetrovanie lekára.

FOTO Brunetka (31) vysolila 200-tisíc za plastiky: Keď uvidíte, ako vyzerala predtým, neuveríte

Po smrti pacientky počas kozmetickej operácie bola vznesená žaloba proti lekárovi z Dolného Saska. Lekár z okresu Oldenburg je obvinený z ublíženia na zdraví s následkom smrti, uviedla v piatok vo Frankfurte nad Mohanom prokurátorka Nadja Niesenová.

Obvinenie sa datuje k incidentu z novembra 2019, ktorý sa udial v praxi vo Frankfurte nad Mohanom. 59-ročný lekár chcel 34-ročnej pacientke odsať tuk a natiahnuť jej horné viečka.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Bez predchádzajúceho získania povolenia od ženy na 1400 eur drahý lekársky zákrok jej podal anestetikum a najskôr jej odsal tukové usadeniny na krku. Potom bola žena znovu uvedená do anestézie, zatiaľ čo lekár uskutočňoval zákrok na viečkach. Podľa výsledkov vyšetrovania pacientka utrpela zástavu srdca a musela byť resuscitovaná. O dva týždne neskôr zomrela v nemocnici.

Podľa Niesenovej obvinený lekár ignoroval okrem iného anestetickú intoleranciu pacienta. Počas operácie navyše „nedodržoval pravidlá lekárskej praxe“. Okrem toho neboli dodržané ani hygienické normy.

Obvinený lekár sa podľa prokurátora k obvineniu zatiaľ nevyjadril. Termíny pojednávania pred porotou oblastného súdu vo Frankfurte ešte tiež neboli stanovené.

Viac o téme: SrdceSmrťLekárAnestéziaKozmetická operácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu