Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ľudské monštrum znásilnilo a zavraždilo desiatky žien: Nové priznanie, najhorší sériový vrah v dejinách

Popkovovi doteraz  pripísovali 81 vrážd a tri pokusy o vraždu, ku ktorým došlo na území Irkutskej oblasti. Zobraziť galériu (6)
Popkovovi doteraz pripísovali 81 vrážd a tri pokusy o vraždu, ku ktorým došlo na území Irkutskej oblasti. (Zdroj: Michail Popkov, sériový vrah, väzenie, policajt)

MOSKVA - Bývalý policajt z ruského mesta Angarsk, známy v médiách pod prezývkou angarský maniak alebo vlkodlak, počas vyšetrovania pripustil, že spáchal ďalšie dve vraždy. Doteraz mu bolo pripísaných 81 vrážd a tri pokusy o vraždu, ku ktorým došlo na území Irkutskej oblasti.

Bývalý policajt Michail Popkov sa zapísal do dejín ruského zločinu a patrí k sériovým vrahom, ktorí po sebe zanechali najviac obetí. Odsúdený bol už na dva doživotné tresty za vraždy žien spáchané v okolí mesta Angarsk v rokoch 1992-2007.

Podľa spravodajského portálu Novaja gazeta Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) pre Irkutskú oblasť uviedol, že Popkov pripustil, že v rokoch 1995-98 v Angarsku zabil ďalšie dve ženy.

Vražedný nástroj Michaila Popkova.
Zobraziť galériu (6)
Vražedný nástroj Michaila Popkova.  (Zdroj: YouTube/ screenshot)

Kým v prípade prvej vraždy už bol obvinený, v prípade druhej vyšetrovanie pokračuje a zhromažďujú sa dôkazy.

Popkov bol zadržaný v júni 2012 vo Vladivostoku. Prvýkrát bol odsúdený na doživotie v januári roku 2015. Druhý doživotný trest nad ním súd vyniesol v decembri 2018.

Ruka jednej z Popkovových obetí.
Zobraziť galériu (6)
Ruka jednej z Popkovových obetí.  (Zdroj: Zdroj: YouTube/ screenshot)

Spúšťačom Popkovovho násilného správania bola údajne nevera jeho manželky, i keď jej ju odpustil. Svoje obete najprv znásilnil, potom zastrelil, alebo usmrtil sekerou, dobodal nožom alebo skrutkovačom.

Popkov v jednom z rozhovorov prezradil, ako si vyberal obete. Podľa neho "to boli ženy bez sprievodu, v noci išli po ulici bez nejakého účelu, chovali sa nedbanlivo, nebáli sa dať so mnou do reči, nastúpili do jeho auta". Brali to ako dobrodružstvo, zábavu a boli pripravené piť alkohol aj na sexuálny styk.

Používal svoje služobné auto a ženy odviezol do vzdialených oblastí, kde ich znásilnil a zavraždil.

Obeť Michaila Popkova
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/ screenshot)

Psychiatricko-psychologickou expertízou sa zistilo, že Popkov trpí homicidomániou - nekontrolovateľným nutkaním vraždiť. Znalci však dodali, že v čase páchania trestných činov bol príčetný a mohol si byť vedomý svojej poruchy i toho, aké nebezpečenstvo predstavuje pre spoločnosť. Tento svoj rys mohol dokonca do istej miery ovládať.

Najmenej tri zločiny Popkov spáchal ako policajt v službe a s použitím hliadkovacieho policajného auta. Podieľal sa aj na vyšetrovaní niektorých zo svojich trestných činov, pričom manipuloval so stopami, aby zmiatol kolegov. Z polície odišiel v roku 1998, potom sa až do svojho zadržania živil dovozom áut zo zahraničia.

Rekonštrukcia vraždy s Michailom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/ screenshot)

Počtom svojich obetí Popkov prekonal dvoch iných ruských sériových vrahov: Andreja Čikatila i Alexandra Pičuškina.

Čikatilo (57) bol ako "rostovský zabijak" uznaný za vinného z mimoriadne krutých vrážd 52 ľudí - 21 chlapcov, 14 dievčat a 17 žien. Vyšetrovatelia mali podozrenie, že má na svedomí až 65 vrážd.

Michail Popkov počas jedného zo súdnych pojednávaní.
Zobraziť galériu (6)
Michail Popkov počas jedného zo súdnych pojednávaní.  (Zdroj: YouTube/ screenshot)

Popkov prekonal aj Pičuškina, odsúdeného v októbri 2007 na doživotie za 48 vrážd. Po zatknutí v júni 2006 sa priznal dokonca k 63 vraždám, pričom ich plánoval spáchať 64, aby každá pripadla na jedno políčko šachovnice. Pičuškin preto dostal v médiách prezývku "šachovnicový vrah". Písalo sa o ňom aj ako o "bitcevskom maniakovi" podľa lesoparku na okraji Moskvy, kde väčšinu vrážd spáchal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu