Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Miliardárovi Muskovi sa narodil syn: FOTO Totálny úlet! Čo znamená meno, ktoré nevie nik vysloviť?

Grimes a Elon Musk Zobraziť galériu (4)
Grimes a Elon Musk (Zdroj: SITA)

USA – X Æ A-12 Musk je skutočne netradičné meno, ktoré vyvolalo hotový ošiaľ. Spočiatku nikto nevedel, aký je jeho význam, ako sa vôbec vyslovuje. Muskova partnerka to napokon objasnila.

Pred pár dňami sa šéfovi americkej automobilky Tesla a majiteľovi vesmírnej spoločnosti SpaceX Elonovi Muskovi (48) narodil ďalší syn, v poradí šiesty. Zdravého chlapčeka mu na svet priviedla kanadská speváčka Grimes (32), pre ňu ide o prvé dieťa.

Musk krátko po narodení syna na svojom twitterovom účte napísal: „Mama aj dieťa sú v poriadku.“ Následne sa rozprúdila bohatá diskusia. Ľudia horeli nedočkavosťou a Muska sa pýtali na meno bábätka. No a miliardár, ktorý je známy svojimi slovnými hračkami i vtipmi, opäť nesklamal.

Elon Musk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Elon Musk)

X Æ A-12 Musk. Nie, nejde o nijakú šifru. Ide o meno jeho šiesteho potomka. Ľudia hneď spozorneli a začali riešiť, aký má to vskutu netradičné meno význam.

Teórií sa na internete objavilo viacero. Pravý význam mena až neskôr vysvetlila samotná Grimes, vlastným menom Claire Boucherová.

Grimes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Grimes)

„Písmeno X je neznáma premenná. Znak Æ je moje elfské hláskovanie umelej inteligencie (Ai - v angličtine Artificial Intelligence, pozn. red.), rovnako aj slova láska. A-12 je predchodca SR-17 (naše obľúbené lietadlo). Nijaké zbrane, nijaká obrana, iba rýchlosť. Úžasné v boji, ale nenásilné,“ objasnila novopečená mamička.

Grimes ešte podotkla, že písmeno A navyše odkazuje na slovo Archangel, teda archanjel. „Moja obľúbená pieseň,“ prezradila. O jej interpretovi sa však nezmienila.

Musk má so svojou prvou manželkou Justine Wilsonovou päť detí. Ich manželstvo sa skončilo v roku 2008, trvalo osem rokov.

Grimes a Elon Musk
Zobraziť galériu (4)
Grimes a Elon Musk  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: DieťaGrimesElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu