Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Poľská katolícka cirkev otvorí prvé oficiálne exorcistické centrum

ŠTĚTÍN – Poľská katolícka cirkev patrí v Európe k tým najkonzervatívnejším. Nie je preto prekvapujúce, že sa tamojší kňaz rozhodol postaviť prvé exorcistické centrum, v ktorom budú záujemcom vyháňať z tela diabla.

Pri hraniciach s Nemeckom, asi tridsať kilometrov od mesta Štětín, vyrastie stredisko, ktorému dal zelenú samotný vrchol najväčšej kresťanskej cirkvi. Bojovať so Satanom môžu veriaci v Poczerine, kde im k službám bude duchovný Andrzej Trojanowski. Akademický kňaz podľa všetkého týždenne "uzdraví" asi dvadsať ľudí zo svojej farnosti.

Podľa denníka Gazeta Wybrocza sa za ním vyberá tiež zástup nemeckých katolíkov, ktorí sa boja, že ich dušu osídlila temná moc pekelná. V ich vlasti totiž žiadne exorcistické centrum neexistuje už tridsať rokov.

Spolu s kňazom pracuje na vyháňaní tiež skúsený psychiater a celá inštitúcia sa tvári veľmi seriózne. Čoskoro budú mať obaja exorcisti priamo svoje vlastné stredisko, ktoré by malo byť postavené na kraji lesa a obsahovať kaplnku aj izby pre hostí.

Podľa denníka Gazeta Wybrocza dnes pracuje v Poľsku päťdesiat profesionálnych exorcistov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu