Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Svetové miesta, ktoré vzbudzujú strach: Pekelná brána a Ríša smrti!

Pekelná brána v Turkmenistane
Pekelná brána v Turkmenistane (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Na svete stále existujú miesta, ktoré sú sledované s údivom, strachom, ale napríklad i s nedôverou. Vyhľadávajú ich nielen turisti, ale aj nadšenci a bádatelia z celého sveta. Dodnes však vyvolávajú diskusiu nad dôvodom vzniku, alebo ich autentickosťou.

Parížske katakomby - ríša smrti

Takmer 190 km dlhé katakomby vedú pod celým hlavným mestom Francúzska. To, čo sa v nich nachádza, naháňa strach. V 18. storočí sa parížske cintoríny v dôsledku preplnenia a zlého pochovávania premenili na zdroj rôznych infekcií, ktoré ohrozovali obyvateľov. Preto katakomby v roku 1786 vysvätili a zaplnili ľudskými ostatkami zo všetkých parížskych cintorínov. Dodnes sú zmiešaninou cintorínov, tunelov, cestičiek, ktoré lemujú tisíce ľudských kostí a lebiek. Parížske podzemie je dnes považované za nevšednú turistickú atrakciu, ktorej sa hovorí Ríša smrti. Niektorí turisti tvrdia, že v katakombách videli prízraky, počuli čudné zvuky alebo mali zvláštny pocit po celom tele.

Ríša smrti

Pekelná brána

Tajomná až strašidelná. Tak opisujú turisti "pekelnú bránu", najväčšiu turistickú atrakciu v Turkménsku. Zhruba 70 metrov dlhý a 20 metrov hlboký kráter vznikol prepadom omylom navŕtanej obrej kapsy zemného plynu v roku 1971. Vzniknutá jama bola plná zemného plynu, ten nielen že je vysoko horľavý, ale zároveň obsahuje 90% skleníkového plynu metánu, ten má negatívny vplyv na zemskú atmosféru. Kráter zapálili a očakávali, že plyn za pár týždňov vyhorí. Stalo sa však niečo úplne nečakané - plyn horí už neuveriteľných 40 rokov.

Pekelná brána

Opátstvo Thelema - sídlo satana

Opátstvo plné záhad a tajomna bolo kedysi domovom známeho okultistu Aleistera Crowleya. Muža, ktorého úrady obviňovali zo satanizmu a zlej morálky a jeho vlastná matka ho nazvala antikristom. Crowley v dnes už rozpadnutom usporiadaval záhadné seansy. Dodnes je sídlo plné tajomných fresiek, špeciálnych predmetov a údajne i tajomných a magických síl. Vďaka tejto povesti prejavili o opátstvo záujem nielen ľudia zaoberajúci sa mysticizmom, ale aj filmári a dokumentaristi.

Opátstvo Thelema

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu