Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mrazivé detaily smrti trojice v nemeckom penzióne: FOTO Fanúšikovia stredoveku a členovia sexkultu

Weiss s Endersovou prevádzkovali obchod so stredovekými predmetmi. Hviezdila v ňom aj táto umelohmotná, krvou pokrytá manekýnka. Zobraziť galériu (9)
Weiss s Endersovou prevádzkovali obchod so stredovekými predmetmi. Hviezdila v ňom aj táto umelohmotná, krvou pokrytá manekýnka. (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Traja ľudia, ktorých našli v sobotu mŕtvych po zásahu kušou v jednej z izieb penziónu v nemeckom meste Passau, boli podľa polície fanúšikmi stredovekých rekonštrukcií a ich smrť mohla byť výsledkom samovražedného paktu. S odvolaním sa na vyhlásenia vyšetrovateľov o tom v utorok informovala agentúra AFP.

VIDEO Prípad troch zastrelených kušou v nemeckom penzióne sa zamotáva: Objavili ďalšie telá

Polícia uviedla, že v izbe boli nájdené závety muža a ženy, ktorých telá sa našli v posteli držiac sa za ruky, pričom na žiadnej z troch obetí neboli zistené stopy po boji či snahe brániť sa.

Na snímke penzión v
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/Lino Mirgeler/dpa)

Z výsledkov pitvy vyplýva, že muža menom Torsten Weiss (53) a ženu Kerstin Endersovú (33), ktorých našli v posteli, zasiahli šípky z kuše do srdca a do hlavy. Druhú ženu, 30-ročnú Farinu Caspariovú, ktorej telo objavili na zemi v kaluži krvi, zase usmrtil zásah do hrdla.

Mrazivé detaily smrti trojice
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader)

Miestna prokuratúra v tejto súvislosti vyhlásila, že prípad vyšetruje ako "vraždu na žiadosť obete a samovraždu", pričom Farina Caspariová podľa predbežnej vyšetrovacej verzie najprv zastrelila pár a následne aj seba.

Mrazivé detaily smrti trojice
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/Lino Mirgeler/dpa)

Podľa denníka Bild mali všetky tri osoby spoločnú záľubu v stredovekých rekonštrukciách, pričom Torsten Weiss vlastnil v posledných piatich mesiacoch obchod s názvom Milites Conductius, v ktorom predával stredoveké zbrane, zástavy, oblečenie a medovinu. Na rukách mal podľa Bildu vytetované alchymistické symboly.

Mníchovský denník Merkur Daily zasa informoval o tom, že Farina Caspariová, ktorá pracovala ako manažérka pekárne, mala "záľubu v komunite venujúcej sa rekonštrukciám stredoveku, ako aj v stredovekých trhoch so žonglérmi a rytierskymi turnajmi".

Mrazivé detaily smrti trojice
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/AP/Christophe Gateau/dpa)

V pondelok polícia objavila v byte Fariny v meste Wittingen v spolkovej krajine Dolné Sasko aj mŕtvoly ďalších dvoch žien - Gertrud C. (35) a Cariny U. (19). Jedna z nich, 35-ročná učiteľka na základnej škole, bola životnou partnerkou majiteľky bytu. Na mieste sa však nenachádzali nijaké kuše ani šípky. Ani v danom prípade polícia neobjavila stopy násilia.

Mrazivé detaily smrti trojice
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR/AP/Christophe Gateau/dpa)

Nemecký denník Bild a televízia RTL informovali, že všetci mohli byť členmi nejakého sexuálneho kultu so zameraním na stredovek. Vodcom skupiny mal byť práve Torsten Weiss, ktorý bol guruom sekty, pričom využíval fyzickú silu aj psychologickú manipuláciu.

Mrazivé detaily smrti trojice
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB)

Weiss a Endersová žili v čase ich smrti spolu vo Westerwalde, kde prevádzkovali bizarný stredoveký obchod. Zákazníkom ponúkali nielen medovinu, či zbierky starých zbraní, ale aj výučbu boja s mečom. Predtým, ako sa však pustili do podnikania, mal Weiss prenajatý statok v Dolnom Sasku.

Mrazivé detaily smrti trojice
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa svedka, ktorý prehovoril pre Bild, mu Weiss povedal, že je psychológ a jeho priateľka právnička. Po podpísaní prenájmu statku, sa však žena viac nevrátila a nahradil ju lesbický pár, ku ktorému sa potom pripojila aj mladá dievčina.

"Jeho tón reči s nimi bol zvláštny. Boli skoro submisívne, mal som dojem, že so mnou sotva môžu hovoriť. Bol taký drsný. Veľmi drsný. Nie je to spôsob, akým sa s niekým rozprávate. Bolo to v krátkych rozkazovacích vetách," dodal s tým, že ženy sa správali podriadene, hlavy mali sklonené a vyzeralo to, že sa ho báli. Svedok ešte uviedol, že Weiss sa správal ako učiteľ, vydával rozkazy a ženy chodievali oblečené vždy v čiernom, pričom jedna z nich mala oholenú hlavu.

Viac o téme: PenziónTeláKušaPassau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu