Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Prípad troch zastrelených kušou v nemeckom penzióne sa zamotáva: Objavili ďalšie telá

Penzión v Passau Zobraziť galériu (4)
Penzión v Passau (Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader)

PASSAU - Bavorská polícia vyšetruje záhadnú smrť troch ľudí, ktorých telá boli objavené v sobotu predpoludním v jednom penzióne v Passau. Muž a dve ženy boli zabití kušou, šípy boli zabodnuté v obetiach. Dva vražedné nástroje policajti v miestnosti našli, cudzie zavinenie ale podľa agentúry DPA nezistili. Vyšetrovatelia však majú plné ruky práce aj dnes, v byte jedného z mŕtvych vo Wittingene objavili ďalšie dve telá.

Podľa informácií Braunschweiger Zeitung sú vyšetrovatelia na mieste. Jeden z nich uviedol, že v byte sa našli telá dvoch žien. Aký je vzťah, ktorý teraz spája už päť mŕtvych, nie je doposiaľ známy.

VIDEO Prípad troch zastrelených
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Lino Mirgeler/dpa)

Policajti presne netušia ani to, aká dráma sa odohrala v izbe penziónu. Telá našla upratovačka, ktorá chcela vyčistiť izbu. Päťdesiattriročný muž a ženy vo veku 30 a 33 rokov boli nemeckej národnosti, miestnosť v penzióne si zaplatili v piatok. Špekuluje sa, že dve z obetí sa mohli streliť navzájom, ako sa zabila tretia osoba, zostáva bez vysvetlenia.

Na snímke penzión v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Lino Mirgeler/dpa)

Muž a 33-ročná žena pochádzajú podľa vyšetrovateľov zo západonemeckej spolkovej krajiny Porýnie-Falcko. Tridsaťročná žena je z Dolného Saska na severozápade Nemecka. Pátraniu by mohla napomôcť pitva naplánovaná na pondelok, uviedla DPA. Výsledky by mohli k dispozícii už v utorok.

Na snímke penzión v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Lino Mirgeler/dpa)

Penzión sa nachádza na predmestí Passau na brehu riečky Ilz. Polícia zaistila dve kuše. Podľa Braunschweiger Zeitung si ich trojica kúpila priamo v miestnom obchode so športovými potrebami, čo znamená, že si ich nepriniesla so sebou. Hovorca nemeckého streleckého zväzu vo Wiesbadene uviedol, že tieto zbrane si možno v Nemecku voľne zaobstarať od 18 rokov.

Viac o téme: PenziónTeláPassau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu